Aktuelnosti

SRPSKO – RUSKA SARADNJA, ZA JOŠ BOLJE DANE

Već nekoliko dana u Rusiji se nalaze čelni ljudi Odbojkaškog saveza Srbije. Predsednik Zoran Gajić i generalni sekretar Ivan Knežević, imali su nekoliko razgovora od kojih se izdvaja svakako onaj koji su vodili sa svojim kolegana iz tamošnje Odbojkaške federacije. Sastali su se vodećim ljudima ruske odbojke, Stanislavom Ševčenkom i Aleksandrom Jeremenkom.

– Drago mi je da sam ponovo mogao da se vidim i popričam, samo sada u novoj ulozi, sa svojim starim sportskim prijateljima. Kada su dve odbojkaške velesile, kakve su Srbija i Rusija u pitanju, tu uvek ima mnogo tema za razmatranje i unapređenje saradnje. Za sada razmatramo mogućnost da srpskim ljubiteljima odbojke priredimo praznik. Ideja je da ženske selekcije Srbije i Rusije u Banjaluci, kao pripremu za Svetsko prvenstvo, odigraju prijateljsku utakmicu. Mislim da je to realno, a imamo zajedno još ideja koje ćemo se potruditi da realizujemo – rekao je Gajić.

Jedna od njih je i realizacija Protokola o saradnji dva Saveza, koji će biti uskoro potpisan kada ruska delegacija uzvrati posetu u Beogradu. Čelnici OSS su prisustvovali i kadetskom turniru Lokovolej na kome naša selekcija učestvuje već tradicionalno u Sankt Peterburgu.

– Videli smo na delu budućnost naše odbojke, ali i njihove vršnjake iz Rusije. Učešće kadeta Srbije je lepa tradicija, a u razgovorima sa domaćinom, predložili smo im da oni budu naši gosti na tradicionalnom „Majskom turniru“ na proleće u Beogradu. Mislim da saradnja sa Ruskom federacijom može da donese samo dobro i nama i njima – istakao je generalni sekretar Ivan Knežević. – Moram da istaknem da smo boravak u Moskvi iskoristili i za viđenje sa selektorm naše ženske reprezentacije, Zoranom Terzićem. Razgovarali smo na razne teme. Sve u svemu, boravak u Rusiji bio je i te kako produktivan.

2Pored pomenutih, čelnici najtrofejnijeg sporta u Srbiji videli su se i sa Nikolajem Patruševim, predsednikom Nadzornog odbora, ali po mnogima prvim čovekom ruske odbojke. Njegovo prijateljstvo sa Zoranom Gajićem i neskrivene simpatije prema srpskoj odbojci, najveći su razlozi najave još boljih odnosa na odbojkaškoj relaciji Srbije i Rusije.

 

 

6 Responses

  1. Bravo… Najveci sa najvecima, ruku pod ruku!

  2. Sto bi rekao her Zika Pavlovic:”Ali samo ruski”!!!!!!!

  3. Sa Rusima, svetskom velesilom, malo je onih koji su na ovom stepenu postovanja i odnosa. Zato veliko BRAVO za OSS!

  4. Konacno da se taj Majki turnir malo ojaca. Koliko se secam, pozvani su Japanci, sada Rusi, tako je, svaka cast. Neka svet vidi kakvi smo domacini!

Comments are closed.