Aktuelnosti

MILENA RAŠIĆ: ZA SRBIJU, AKO TREBA, I SA JEDNOM NOGOM

Muškarci su osvojili medalju na Evropskom prvenstvu, a svoju reč po tom pitanju tek treba da daju devojke. One se spripremaju za šampionat koji počinje 22. ovog meseca i igra se u Azerbejdžanu i Gruziji. Prvih dana bazičnih priprema na Kopaoniku teže se povredila Milena Rašić. Jednostavno je loše doskočila, na nogu saigračice, i usled nategnuća ligamenta, pukla joj je kost na zglobu desne noge.
-Tome ima već 15 – tak dana, povreda jeste teže prirode, ali na sreću već je prošlost. Na vreme smo odradili potrebne preglede, dijagnostikovali problem, radila sam redovno terapiju, nosila sve vreme zaštitnu „čizmu“ i od pre dva dana se opet oslanjam na tu nogu.
Vreme koje je prošlo i propušteni treninzi, ne mogu se nadoknaditi, sa takvom povredom, čak i lakšom, mnogi ne bi pomišljali da igraju na velikom takmičenju za dve nedelje. Ali ne i Milena Rašić.
-Neću ići na prijateljske utakmice u Tursku, ostajem da radim na oporavku za Evropsko prvenstvo i dočekam ih što spremnija kada se vrate. Ako treba i da propustim mečeve u grupnoj fazi u Azerbejdžanu, ali one odlučujuće igraću, pa makar i sa jednom nogom. Nešto slično mi se desilo pred finalni turnir Lige šampiona, pa sam igrala i osvojili smo prvo mesto. Što se nešto slično i sad ne bi ponovilo…

1 Responses

Comments are closed.