Intervjui

MILENA RAŠIĆ: ŽIVIM SVOJ SAN

Ima već nekoliko dana kako je Milena Rašić podigla pehar namenjen najboljoj selekciji Starog kontinenta. Uradila je to onako, sa stilom, onako kako to pravi kapiten radi, uz maksimalno „odobravanje“ i podršku svih devojaka koje je u ovoj sezoni „predstavljala“. Bila je to i njoj samoj najveća nagrada, najbolja satisfakcija za ogromno srce koje je tuklo daleko jače od bolova u teže povređenom zglobu, za ono „Nema šanse da propustim Evropsko prvenstvo, igraću ako treba i sa jednom nogom“, za mnoge druge „žrtve“ svih ovih godina od kada nosi najdraži dres.

-Sreća pa su devojke igrale sjajno i nije bilo potrebe da ulazim u igru. Šalu na stranu, stvarno sam ponosna na sve njih, na stručni štab, na sve one koji su dali sebe i najmanjim delom da postanemo šampionke i da se osećamo onako kako se osećamo već nekoliko dana.

Sve se potom izdešavalo brzo. Pehar u njenim rukama, zlatne medalje oko vrata, slavlje u hotelu, povratak kući, prolazak kroz vodeni luk na Aerodromu Nikola Tesla i konačno – balkon Skupštine grada.

-To je vrhunac, jedan od najdražih trenutaka u karijeri. Mislim da smo u povratku iz Bakua bile nestrpljive kao nikad do sada. Želja da se pojavimo na mestu gde se pojavljuju samo istinski sportski heroji naše zemlje bila je ogromna. I onda konačno, neponovljiv osećaj, još iznosim trofej pred okupljene ljude… Ono što sam sanjala, ostvarilo mi se. Još uvek kao da sanjam, ustvari poslednjih dana živim svoj san.

Rasa 1Selfiji u neograničenim količinama, autograma ni sama ne zna koliko, gostovanja po emisijama na skoro svim televizijama… Popularnost kakva dolikuje kapitenu evropkog prvaka.

-Do te mere da ne znam kada spavam, a kada se probudim u prvi mah ne znam da li sam se vratila kući, da li sam u Azerbejdžanu, Turskoj, Kini, Japanu, Hong Kongu…

Ono za šta je uvek imala vremena, odnosno ono što nije smela da propusti su terapije, jer zglob još uvek nije „kao u najboljim danima“.

-Biće, verujem uskoro. Mada sam jedne večeri, posle mnogo jurcanja videla da je dobro natekao. Ali računam da je to cena trenutne popularnosti.

Kako je bilo gledati utakmice iz „drugog ugla“?

-Vrlo neobično i daleko teže nego kada sam u igri. Možda sam bila i najveći navijač. Ipak, verovala sam kao i sve ostale devojke, da možemo do zlata. Poznajemo se dugo, igramo godinama zajedno i znala sam da nećemo izneveriti.

Sa Tijanom Malešvić si jedini „vlasnik“ oba evropska zlata. Koje je draže?

-Svako na svoj način. Onda sam igrala, sada nisam, ali sada sam bila kapiten. I to jedne nove generacije. Ko bi rekao, samo Tijana i ja iz te „beogradske“ selekcije. Trebalo je da bude i Ana Antonijević, ali na žalost… Ali biće prilike za nove trofeje, verujem da je ovo samo početak.

Pet meseci je, kao što kaže pesma, „prošlo kao tren“ ili…

-Nije bilo lako, ali je na kraju bilo slatko, onako kako smo želeli. Kad se setim okupljanja… Već smo „kud koji mili moji“, pa do sledeće reprezentativne sezone. Bilo – ponovilo se.

Pehar u Jekaterinburgu, pa još jedan u Hong Kongu, pa u Čangšuu, trofej u Nanđingu, pa onaj najvredniji u Bakuu – to je ovogodišnji „kapitenski bilans“ Milene Rašić. Ozbiljno „preti“ da bude najtrofejniji kapiten u istoriji srpske odbojke. I to vrlo brzo.

 

 

„Kafana kod Raše i Boše“Kafana

Na vratima sobe hotela u Gandži je pisalo „Kafana kod Raše i Boše“ uz obrazloženje šta čeka one koji tamo dođu.

-Želele smo, Bojana Živković i ja, da se svi još više ujedinimo, da se družimo po ceo dan, ako je to moguće. Pile smo kafu, slušale muziku, pričale o svemu i svačemu. Mislim da je „kafanica“ odradila svoje.

 

Daću sve za dečji osmeh

Mnogo gostovanja za malo vremena, retko koga je odbila, a to je bilo kada su se pozivi „preklapali“. Ipak jedno gostovanje, institutu za onkologiju…

-To je bilo najmanje što sam mogla da uradim za tu decu. Njihov osmeh i pozitivna energija su nešto što nema cenu. I daću sve od sebe da im taj osmeh stoji na licu i dalje.

 

1 Responses

  1. that’s so sweet of Kapiten Rasha mentioning Antonijević again. She is the Champion too!!!

Comments are closed.