Više od igre

MILJKOVIĆ OPET BEZ KUĆE SLAVNIH

29. 5. 2024.

Jedan od najboljih svetskih odbojkaša i nekadašnji srpski reprezentativac Ivan Miljković, ni ove godine nije uspeo da uđe u “Kuću slavnih”. Naime, u konkurenciji odbojkaša koji igraju u dvorani najviše glasova dobio je slavni italijan Andrea Zorzi. Pored njega i srpskog asa u konkurenciji su još bili Dimitar Karov iz Bugarske, Raul Kiroga iz Argentine i nekada sjajni igrač, a sada još bolji trener Francuz Filip Blan.

Glasanje je počelo 14. aprila, nedavno je okončano i kada su se zbrojili glasovi Zorzi ih je imao najviše. Prošle godine je u istoj kategoriji, gde je takođe Ivan Miljković bio jedan od kandidata pobedio nekadašnji japanski dizač Kacutoši Nekoda.

Tako se Ivan Miljković, bar za sada, u “Hall of fame” neće pridružiti dvojici nekadašnjih saigrača iz reprezentacije, Vladimiru i Nikoli Grbiću koji se u njoj nalaze od 2011, odnosno 2016, godine.

Pored Andreje zorzia u “Klasu 2024.” primljeni su još odbojkašica Regla Bell sa Kube, potom slavni trener Hose Ze Roberto Gimareš iz Brazila, Ana Paula Henkel (Brazil) i Tim Houland iz Amerike u odbojci na pesku, paraodbojkaš Hadi Reza i funkcioneri Đusepe Panini (Italija), Huan Angel Perevra (Argentina) i Sju Limar (Amerika).