Liga nacija

VNL 2024.(Ž) – JOŠ JEDNA NULA

29. 5. 2024.

Kako su okončale prvi turnir u Rio de Žaneiru, srpske odbojkašice su počele i turnir u Arlingtonu – porazom. Na njihovu nesreću i Poljakinje su nastavile u svom stilu, pa su zabeležile peti uzastupni trijumf i i dalje su prve na tabeli 16:25, 25:23, 18:25, 22:25) Slaba je uteha to što su plave osvojile jedan set, a pred ovaj meč selektor Đovani Gvideti je govorio kako je tim imao nekoliko dobrih treninga i veruje u boljoj partije nego što je to bilo u Brazilu. Istini za volju dobrih stvari je bilo ali ne mnogo, što i sam rezultat odnosno broj osvojenih poena govori. Možda je dobra stvar i to što se plave ni jednog momenta nisu predavale, a da li je pozitivno i to koliko ko u ovom momentu može, e to je diskutabilno.

Kada jedan tim Ligu nacija igra sa skoro najjačom postavom, sa namerom da je osvoji, a to je Poljska, onda to izgleda bar onako kao što su u ovom meču pokazale devojke koje trenira Stefano Lavarini, mada je sasvim izvesno i to da je i ova njihova igra daleko od maksimuma. Sa druge strane srpski tim je u prvom setu bio pregažen, u drugom je iskoristio malo veći voljni momenat i treba priznati i opuštenost Poljakinja posle ubedljive prednosti, dok su u naredna dva bile inferiorne bar za onoliko poena koliko to rezultat govori.

Kako stvari trenutno stoje, ali i što se iz priloženog vidi, na pozitivan utisak posle utakmice čekaće se verovatno duel sa Bugarskom, a do tada srpski odbojkašice treba da pregrme najpre Tursku (petak 02,30) a potom i zahuktalu Kanadu, 21 čas kasnije.

VNL24 W2 M1 SERBIA POLAND 28-5-2024