Aktuelnosti

NAJBOLJI ZAKLJUČILI GODINU

29. 12. 2022

Kada je Odbojkaški savez Srbije u pitanju, pored njihovog imena stoji i nekoliko puta reč – najbolji. Broj jedan u srpskom sportu, isto i u svetu kada su odbojkašice u pitanju, mnogo medalja, titula trofeja, medalje i svega onog što čelnicima daje za pravo da sa ponosom organizuju novogodišnji koktel, pozovu ugledne goste i na najbolji način sumiraju još 365 dana za nezaborav.

Ministar sporta u Vladi Srbije, Zoran Gajić, potom predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković, pa prvi čovek Evropske odbojkaške konfederacije Aleksandar Boričić i još mnogo gostiju iz sveta sporta, ali i drugih sfera društvenog života, uz one najbolje, na koje se srpski sport, odbojka posebno, ponosi već godinama unazad, bivši i sadašnji reprezentativci, bili su prisutni i uveličali su ovaj događaj.

Posle uvodnog govora novog predsednika Đule Meštera, usledila je dodela velikog broja priznanja najboljim pojedincima, kao i onima koji su pomogli da se ostvare izuzetna dostignuća. Najbolji odbojkaš u 2022. je Srečko Lisinac, a odbojkašica, ne samo u Srbiji, već i u svetu, Tijana Bošković. Najperspektivniji su Branko Kopitić i Aleksandra Uzelac, dok su sezonu u odbojci na pesku obeležile sestre Nataša i Nađa Čikuc. Odbojkaški savez Srbije nije zaboravio sponzore koji su i te kako pomogli da se isprate dostignuća svih selekcija i olakšaju im učešća na svim takmičenjima. Tako je generalni sekretar OSS Ivan Knežević uručio priznanja najpre generalnom sponzoru Banki Poštanska štedionica, a potom i ostalima, a to su NIS, Pik, Voda Vrnjci, Škoda, Zi Đin i Mocart.

Specijalna priznanja pripala su sada bivšem, ali svakako legendarnom generalnom sekretaru Saveza, Slobodanu Ševi Miloševiću, doskorašnjem predsedniko OSS, sada ministru, Zoranu Gajiću i predsedniku Upravnog odbora Banke Poštanska štedionica, magistru Bojanu Kekiću.

Gledani su inserti sa svih učešća nacionalsnih selekcija, čitao se časopis Odbojka, pričalo se o odbojci, o uspesima, najvljivale i planirale nove medalje. Jer, tako je to kad je neko najbolji.