Aktuelnosti

NIKO IM NIŠTA NE MOŽE

7. 10. 2022.

Ni Tajland nije bio tim koji će iznenaditi aktuelnog svstskog šampiona u pohodu ka odbrani trona. Još jedna pobeda, osma po redu, a sedma maksimalnim rezultatom. Ova poslednja će biti upamćena po tome što je selekciji koju trenira Daniele Santareli donela prvo mesto u F grupi kolo pre kraja, pa će poslednji meč pred „nokaut fazu“, protiv Turske (subota 17,30 časova), biti još jedna u nizu provera za najozbiljniji deo šampionata.

Tajlanđanke ni izbliza ne deluju kao tim koji je u drugu fazu „preneo“ čak četiri pobede. čak četiri pobede. Teško je da su se i one nadale da mogu da naprave iznenađenje, ali im je verovatno neki cilj bio da probaju da osvoje bar set. I umalo im nije pošlo za rukom, onaj prvi (koje srpskim reprezentativkama već neko vreme služi kao produženo zagrevanje), ali sa par izmena, već kombinovanog sastava, došlo se do mirnijeg nastavka. Kada je reč o postavi, Tijana Bošković je imala priliku da odmara, ali ne i Bojana Drča, koja je za svaki slučaj ceo tok meče provela na terenu. I po običaju je imala prava rešenja, za Anu Bjelicu, Brankicu Mihajlović, Maju Aleksić, Jovanu Stevanović i Bojanu Milenković, dok su o odbrani brinula oba libera.

I kada se igra angažovano, bez obzira na protivnika, onda se od njih na kraju meča dobiju aplauzi i iskrene želje za ostvarenje sopstvenih. A to vreme se sve više približava.

Statistika Srbija Tajland