Aktuelnosti

NIKOLA GRBIĆ SELEKTOR POLJSKE

Novi selektor muške selekcije Poljske je Nikola Grbić. Ova vest jeste zvanično nova, ali je samo potvrđeno ono što se pričalo, pa može se reći i mesecima unazad.

Nije uzalud prvi čovek Odbojkaške federacije Poljske, Sebatijan Sviderski, nagoveštavao da je za njega kandidat broj jedan nekadašnji selektor Srbije, ali i njegov saigrač. Zato je, znajući Grbića „u dušu“, sve išlo ka tome da ga čekaju koliko god bude trebalo da se sve nejasnoće i prepreke otklone. Kada se to dogodilo, samo je potvrđena vest koju su poljski ljubitelji odbojke prihvatili sa oduševljenjem, sećajući se najpre poduhvata koji je napravio sa Zaksom lane, osvojivši Ligu šampiona, potom zlatne medalje u Svetskoj ligi sa selekcijom Srbije, kao i igračkih dana. Poljska federacija i Nikola Grbić dogovorili su se da saradnja važu zakljuno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

Ono što je interesantno jeste da je na klupi poljskeselekcije zamenio Vitala Hejnena, istog čoveka koga je nasledio i u Peruđi koju trenutno vodi.

 

Photo: sparkchronicles.com