Aktuelnosti

KOLAKOVIĆU OPET KORMILO PLAVIH

Čelni ljudi Odbojkaškog saveza Srbije odlučili su da na mesto selektora muške nacionalne selekcije postave Igora Kolakovića. Dogovor je postignut, a ugovor potpisan do završetka Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Pošto je Slobodan Kovač dobio otkaz, odnosno pošto je sa njim raskinuta saradnja, par meseci se postavljalo pitanje ko će ga naslediti. Iz nedelje u nedelju ime nekadašnjeg selektora sve više se pominjalo kao jedno od tri, a potom i kao jedino adekvatno onome što je trenutno potrebno srpskoj muškoj odbojci. U prethodnom „mandatu“ u stručnom štabu nacionalne selekcije proveo 11 godina, prve tri kao asistent Ljubi Travici, a potom osam kao selektor. Postigao je značajne rezultate, a pored osam odličja koje je osvojio (najsjajnije sa EP 2011. bronza sa SP 2010. tri medalje u Svetskoj ligi…), možda je i najznačajnije to što je napravio smenu generacija, gde je upravo ovim momcima koji su danas oslonac plavog tima, ukazao priliku da se dokažu, a oni su mu to na najbolji način vratili.

Prvo iskušenje za Igora Kolakovića i tim koji jako dobro poznaje, biće Liga nacija 2022. a potom i Svetsko prvenstvo u Rusiji. Interesantno je da je upravo pod njegovim vođstvaom, selekcija Srbije učestvovala na Olimpijskim igrama u Pekingu i Londonu, a kao selektor Igana je takođe izborio plasman, za Tokio, ali je zbog odlaganja takmičenja za godinu dana, ugovor faktički istekao.