Više od igre

NIKOLA JOVOVIĆ – I NA GREŠKAMA SE UČI

Nastavili su reprezentativci sa dosta duhovitih pitanja, a sada je na „tapetu“ bio momak od čije igre i raspoloženja u mnogome zavisi i njihova – Nikola Jovović. Nasmejan kao i uvek, sa nešto širom „krivom linijom na licu“ kada vidi šaljivu opasku nekog od drugova iz reprezentacije, bio je spreman da im „razjani“ sve što ih je zanimalo.

– Svaka čast momci, baš ste bili raspoloženi i nadahnuti – bio bi generalo komentar na ono što je pročitao.

Imao je nedavno i manji incident za vreme jedne utakmice, ali je i tu bio iskren i hrabar, pa je „objasnio“ kako razloge, tako i uzrok, ali i posledice istog. U svakom slučaju evo kako je sve to izgledalo…

Uroš Kovačević

Zašto si sapleo sudiju?

N. J: Kao ne znaš, a igrali smo protiv vas. Da te podsetim… Sudije su na sve načine pokušavale, i na kraju uspele, da unesu haos u utakmicu, jer je “velika Verona” imala problem protiv “male Monce”. Izgleda da to tako nije moglo, pa su drage nam svima sudije, preuzele stvar i utakmicu u svoje ruke. Dali su ukupno četiri crvena i tri žuta kartona mojoj ekipi, od kojih je poslednji crveni bio koban po mene. A sudija je sapleten posle svega dok se vraćao kroz teren. I to je zivot!

Dragan Stanković

Na EP 2013. si dobio nagradu za fair play, a nakon toga protesti kod sudija, žuti kartoni, pa čak i crveni ove godine i kazna od tri utakmice. Šta se dešava?

N. J: Što se nagrade tiče uspeli su tada da pogode kome treba da bude uručena. A šta se posle dogodilo, teško je reći u par recenica. Iskreno, koliko god sudije grešile, jednostavno nisam uspeo sebe da iskontrolišem što je svakako moja, i samo moja, greška, pa je tako usledila kazna crveni i žuti karton i – napolje.

Miloš Nikić

Koje vežbe radiš za jačanje lista?

nikola-za-nikcaN. J: Hahaha, odustao sam, ne radim više uopšte te vežbe, jer listovi jednostavno nece da porastu. Priroda je čudo. U nekoliko navrata posle mnogo muke se zategnu i iskoče vene, međutim to je sve kratkog veka. Zato nastavljam da vežbam dizanje prstima, tu je buducnost!

Aleksa Brđović

Šta mislis o svom novom treneru Falaski?

N. J: Tvoj bivši, a moj sadašnji trener. Prvo, u svemu si bio u pravu. Došao je u pravom trenutku u klub i pomogao nam je dosta, što se osetilo kroz pobede već na samom startu prvenstva. Veoma cenim kako radi i kako se ophodi prema igračima. Uvek je dobro raspoložen, ali je i veoma zahtevan. Nadam se uspešnoj saradnji tokom cele sezone, jer smo tek na početku.

Marko Ivović

Da li planiras da ponoviš frizuru iz srednje škole?

N. J: Čovek koji me najbolje poznaje. Igrali smo smo zajedno u Vojvodini dok je ta “frizura” kod mene bila popularna. Čak je posle u reprezentaciji dobila ime “kromanjonka”, a sećaš se sigurno da je “kumovao” Nikola Rosić. A da li planiram opet, apsolutno ne.

Milan Katić

Rođeni, verujem da uživas sad s obzirom da si suspendovan i imaš konačno slobodnog vreme za sebe i Milano… Kad možemo ocekivati naredni crveni karton?

N. J: Mile Kat, čovek koji je zadužen za dobru atmosferu i za sve informacije koje bilo ko želi ili ne želi da sazna. Imaš rezultate i statistike svih liga pre nego što se utakmice i odigraju. Vidi, bilo bi mi najpametnije da ostanem bez kartona do kraja sezone, jer nisam bas sjajno prošao. Iskreno neka mi je za nauk da se takve stvari više ne ponavljaju. Mladi smo, pogreši se, tako se i odrasta. Izvuku se pouke i postaje se bolji ćovek i igrač. Tvoj Rođeni.

Nikola Rosić

Koji ti je najdraži, a koji najtužniji trenutak u dosadašnjoj karijeri?

sa-ljubanomN. J: Najdraži svakako poslednja Svetska liga i osvojeno zlato. Došli smo tamo tihi, ali veoma “naloženi” i svesni sebe. Međutim ostale reprezentacije, pre svega Francuska i Italija su nas “želeli” za protivnika, a na kraju smo ih preskočili! Najtuzniji trenutak je izgubljeno finale Svetskog prvenstva do 23 godine u Brazilu protiv domaćina, taj brek 15:13. Igrali smo fenomenalno ceo turnir dali sve od sebe, svi redom, međutim jedna greška i jedna njihova akcija odigrana pametnije ili bolje i – kraj.

Tomislav Dokić

Šarki, da li je 180 “konja na Bembari” dovoljno za ulice Milana ili ćeš mi ga prodati dogodine?

N. J: Haahhaahahaha, sjajno pitanje. Apsolutno na sve načine čak i javno, pokušavaš da me ubediš. Mislim da postoji velika šansa da razgovaramo na tu temu, s obzirom da si sada “šeik” pa daješ pare “šakom i kapom”. U svakom slučaju si najsimpatičniji kupac!

Neven Majstorović

Da li ti je omiljeno jelo pasta “Napoliteeeeeen” iz hotela “M” i da li volis da uzvikneš “Kako sam je dobro digaooooo”, kada dobro digneš loptu dok ona još leti prema saigraču kojem si je uputio?

N. J: Obozavam tu pastu, ali ne zbog ukusa, nego iz razloga što Karasko (Poća) koji sedi pored mene za stolom, večno nadam se, naručuje to jelo na veoma specifičan i izrazito glasan način uz propratne efekte. A što se tiče dizanja… Haha, moguće da je i istina, jer je Bata (koji nikad ne preuveličava), to zaključio pre nekoliko godina dok smo igrali u juniorskom timu. Kako god, prijaju te šale, jer uvek donose smeh tokom veoma napornih treninga!

Aleksandar Atanasijević

Da li sebe smatraš najboljim blokerom u reprezentaciji, zašto nekad ne pustiš nekog protivnika da napravi poen?

N. J: Definitivno najbolji bloker, dokazan! Tebi kao čoveku koji pamti svaku grešku, teško je bilo sta odgovoriti. Apsolutni hit je nastao kada sam na treningu bukvalno odjednom počeo da blokiram, sećaš se… Niko nije znao ni kako, ni da li je moguce, i onda je nekako svaki moj “slučajan” blok vredeo dva poena, jer je ekipa bila toliko srećna i u neverici! Međutim, iz te šale sam dobio neku sreču i želju koje me prate tokom mečeva i zbog toga sam bas tebi Bato najvise zahvalan, jer pratiš moj učinak i time mi daješ jos vise energije!

Srećko Lisinac

Da li te je Falaska naučio da ratujes sa sudijama, posto ih ni on, dok je bio u Poljskoj, nije voleo? Ili je to možda Daniel Lekouna?

N. J: Hahahahahh vrh! Još negde od početka priprema i prijateljskih utakmica, trener i kondicioni trener su mi govorili da treba da se isključim iz tih čarki sa sudijama. Međutim, oni su takodje upadali u haos sa italijanskim “stručnim” arbitrima, pa su mi u nekoliko navrata kasnije rekli da me u potpunosti razumeju zašto sam nervozan. Jedan je Argentinac, a drugi Španac tako da su i oni “vrele” krvi kao i mi Srbi. Ali ipak treba imati meru u svemu.

Nemanja Petrić

Kada sledeći put budeš dolazio u Prijepolje, da li ćeš prvo da posetiš druga iz reprezentacije, odnosno mene, ili možda „nekog drugog“?

nikolica-jovovic-i-milicaN. J: Prvi put sam došao zbog tebe, na tvoju svadbu dugo očekivanu i o kojoj se pričalo dosta dugo posle, zbog sjajne atmosfere, muzike i neverovatne gostoljubivosti prema nama od strane tvojih roditelja. Očigledno da mi se veoma svidelo, a što se tiče narednog dolaska, imaću slatki problem, jer želim da posetim devojku, a i da popijem sa tobom kaficu u “Bombonjeri”.

Dražen Luburić

S obzirom da se ceo život baviš odbojkom, da li si nekada imao želju i razmišljao o nekoj drugoj profesiji?

N. J: Na samom početku ozbiljnog bavljenja sportom, nisam ni planirao da ću da “odem” tako daleko u odbojci. Sjajno se drzim. Želeo sam da budem u sportu kako god, košarka, pa fudbal možda nekako i najviše od svega. Međutim, to su bile samo želje, sada su mi sve misli u odbojci, Bože zdravlja jos dugo!

Marko Podraščanin

Kako te služi novi auto po milanskom asfaltu?

nikolca-i-potkeN. J: Služi me odlično, hvala na pitanju, i neka tako i ostane! U Italiji se generalno vozi dosta brzo, što i sam znaš, i to mi se sviđa. U Milanu je onako malo i haotično zbog velikih guzvi, “Area C” i zona gde je zabranjen ulaz i pristup, tako da sam tu dve godine unazad prikupio mnogo kazni. Ove godine sam po drumovima sa “belom ajkulom” koja je na “strane tablice”, tako da kazne i ne dolaze, ako ih uopšte i ima. Uglavnom, napravio sam sjajan izbor automobila u kojem ste me podržali svi vi, a najviše pomogao pri kupovini Nikola Rosić, naravno !

 

 

Sledeći je – Bata!

bataIzgleda da Nikola Jovović nije imao puno dleme ko će id reprezentativaca sledeći da se nađe na „udaru“ kolega iz plavog tima. Sa njim je prošao toliko toga u svim nacionalnom selekcijama.

Aleksandar Atanasijević, a ko drugi…

Sigurno će imati mnogo toga da kaže, na mnogo zanimljiva pitanja…

7 Responses

  1. Kakvi ste vi genijalci, bravo momci.

  2. Svaka cast za ideju, jako interesantno je citati ovakve stvari.

  3. I opet nista bez dokrora hahahahahahaha!

  4. Tebi je sve dozvoljeno jer si najbolji!

Comments are closed.