Odbojka Odbojka na snegu

Odbojka na 2320 metara

Pošto su letnji dani već uzeli maha, možda nije loše malo predahnuti i setiti se zime i premijerne sezone snouvoleja.iako se igralo prvi put, kao zvanično takmičenje pod okriljem CEV, upisani su prvi pobednici, ali se već krenulo sa rekordima. Prvih dana maja postignut je jedan, možda najočitiji, a tiče se nadmorske visine.

Na snežnim terenima u Sočiju na najvišj tački centra „Rosa Kutor“, održan je turnir na visini od 2320 metara od nivoa mora. Zanimljivo je bilo i to, da je pravdu na njemu delio počasni gost Aleksej Verbov, sjajni ruski libero. verbov-sudija-snow-1Mečevi su igrani kao propratni sadržaj manifestacije „Sneg“, gde je najavljeno i Evropsko prvenstvo 2017. Na „Soči openu“ odigralo su se čak 48 utakmica.

– Ovo je sport budućnosti u Rusiji. Sa snegom nikad nismo imali problema, sa peskom možda i jesmo. Sjajno smo se zabavljali, ovo je bio pravi praznik, a ne samo manifestacija – rekao je Verbov.

Ono što je posebno interesantno jeste da su trijumfovali momci iz Katara, Žulio Cezar i Ahmed Tijan, kojima nije smetala ogromna temperaturna razlika u odnosu na područje gde žive.

– Do sada sam sneg video samo jednom, u Slovačkoj, ali je ovo bilo prvi put da igram na toj podlozi. Stvarno smo se sjajno proveli, bilo je neverovatno i verujem da ćemo opet igrati – rekao je Tijan, koji sa svojim partnerom očigledno igra bič – volej, ali je ovaj “izlet” u nešto (ni) slično onim čime se bavi baš ostavio utisak na njih.

Treba pomenuti i pobednice u ženskoj konkurencijji, a to su Francuskinje Alin Šameru i Ofeli Luson. Domaćini su bili prezadovoljni, najvljuju nove turnire sledeće zime, mada u Sočiju ovaj sport može da se upražnjava i tokom letnjih meseci.