Blog urednika

Odbojka za sve

Poštovani ljubitelji odbojke,

pred vama je nešto novo. Smatramo da je odbojka jedan od sportova koji zaslužuje da ima svoju reviju. Zato smo se i odlučili za ovaj ni malo lak korak. Namera je da se kroz nju, obuhvati sve ono što zaslužuje pažnju ljubitelja ovog sporta u Srbiji. Iz razgovora sa mnogim odbojkašima, ali i trenerima, sudijama, odbojkaškim radnicima, shvatili smo da bi bilo dobro uhvatiti se u koštac sa ovakvim, pa može se slobodno reći, projektom, koji je prilično zahtevan. Ali nije li i naš omiljeni sport isto tako zahtevan, a naši timovi i selekcije vrlo često izlaze kao pobednici, nismo li poznati u celom svetu po tome, nisu li naši momci i devojke u samom vrhu, nije li Aleksandar Boričić predsednik Evropske odbojkaške koneferedacije…

Trudićemo se da ne propustimo ništa što je bitno, a u bliskoj prošlosti je to svakako bila akcija „Dan više za odbojku“. Opet, sa druge strane i neke zanimljivosti treba da nadju put do čitalaca. Biće vesti iz celog sveta, intervjua, stalnih i promenljivih rubrika, istorije osvajanja medalja, stručnog ugla, kutka za one najmladje, možda i zadataka za čitaoce i nagradnih igara. Kako bi bila što dostupnija, “Odbojku” smo radili samo u elektronskom izdanju, a onaj ko hoće i ima mogućnosti, može da je isprinta i napravi sebi kolekciju. To je na vama. A na nama je da pronalazimo način kako da vas zaintersujemo da ostanete sa nama, da u odbojkašku priču “uvučete” i još nekoga, što će sa jedne strane biti lako, jer naši momci i devojke gde god igraju prosto daju čoveku temu samu po sebi, a sa druge strane, biće i teško, jer sve te uspehe treba ispratiti.

Uglavnom, složićemo se da Odbojkaški savez Srbije, mnoštvo igrača, igračica, trenera, sudija, funkcionera, rukovodilaca, legendi i svi ostali koji vole odbojku, zasluzuju jednu ovakvu reviju.

Pred Vama je – Odbojka, pa izvolite…