Aktuelnosti

OI – SAD SLEDI ONO GLAVNO

Poslednji meč u grupnoj fazi takmičenja na Olimpijskim igrama protekao je onako kako su Zoran Terzić i njegove igračice želeli. Brzo, relativno lako i ubedljivo, ali što je mnogo bitnije, ozbiljnije i motivisanije nego pre. Zato je i maksimalan trijumf došao kao nagrada, a osigurano drugo mesto u grupi kao „prolazna stanica“ za ono što sledi.

Koreja ume da bude nezgodan rival ukoliko se ne shvati na pravi način. A upravo su naše devojke učinile sve da do toga ne dođe. Od starta maksimalno koncentrisano, sa jano određenim zadacima, kako u napadu, tako i odbrani, a vrlo brzo bi sticale prednost koja bi demoralisala protivnice i olakšavala im put do osvajanja setova, pa na kraju i meča. Bila je to opet idealna prilika da sve devojke provedu određeno vreme na terenu i daju svoj učinak u pobedi. Sve osim Brankice Mihajlović, koja je ceo susret gledala iz prostora predviđenog za rezervne igrače.

Dolazi polako dan za koji su se svi spremali prethodnih pet godina, dan četvrtfinala, gde popravnog nema, gde pobednici idu u borbu za medalje, a poraženi da se pakuju. Protivnik će plavim devojkama biti dodeljen žrebom, kada se okončaju svi mečevi poslednjeg kola, ali nema sumnje da neće biti jednostavno doći do polufinala.

Statistika Srbija Koreja

IZ STRUČNOG UGLA – Aleksndar Vladisavljev

Kritike urodile plodom

 

Očigledno je da su kritike izrečene od strane selektora Zorana Terzića posle jako lošeg izdanja u utakmici i porazu protiv Brazila, i te kako uticale na devojke i to se moglo videti. Vidno fokusirane i koncentrisane, ostvarile su laganu pobedu u utakmici koja je bila nezgodna iz dva razloga. Prvo jer je igrana sa selekcijom koja je dobra i koja će u četvrtfinale sa treće pozicije, a drugo jer je ostvarena u terminu, jutarnjem, koji nije ni malo jednostavan za igru. Koreja po tradiciji ima dobar servis, ali su naše devojek vrlo kao izlazile sa tim na kraj. Sa druge strane, i same su dobro servirale, ali videlo se da su dobile određene zadatke, da gađaju određenu zonu ili da ga skrate. I mahom su uspešno ordaile zadati posao, što je još jedna stvar koja može da raduje.

Vidljivo je i da su broj lopti u napadu i broj osvojenih poena bili malo ravnomernije raspoređeni. Jeste Tijana Bošković i ovog puta bila najefikasnija, ali je imala podršku ostalih devojaka. sve devojke, osim Brankice Mihajlović, bile su na terenu i dale svoj doprinos pobedi, tako da može da se kaže da svi oni u lepom raspoloženju dočekuju rivala u četvrtfinalu. Vreme je da se najbitnija utakmica na Olimpijskum igrama odigra najbolje.