Aktuelnosti

OI – ZA MEDALJE PREKO ITALIJE

Ko će biti u polufinalu, a ko spakovati stvari i završiti Olimpijski turnir u Tokiju, znaće se posle reprize Svetskog prvenstva iz 2018. Naime, Srbija i Italija igraće međusobno najbitniji meč na Olimpijskim igrama u sreedu od 10 časova. Tako je odlučio žreb pošto su se u istom šeširu našle pomenute selekcije, Koreja i Turska.

Očigledno da je izlišno pričati o sistemu takmičenja koji se sprovodi već nekoliko godina unazad, gde se dva četvrtfinalna para odlučuju na osnovu plasmana, a dva na osnovu – sreće.

I Srbija i Italija su bile drugoplasirane u svojim grupama, a jedna od te dve selekcije neće ići u polufinale. Sa druge strane, tamo će se naći Turska ili Koreja, koji su bili lošije plasirani. Već se znalo da ostala dva para čine SAD – Dominikanska Republika (i ovaj par „ukršta sa pobednikom meča Srbija – Italija), odnosno Brazil – Rusija (čiji će pobednim na megdan boljem iz duela Turska – Koreja).

Interesantno je da su srpske i italijanske odbojkašice igrale tri trening utakmice pre polaska za Japan, da su sve tri bile teške, ali da su u svim bolje bile plave dame.