Aktuelnosti

OI TOKIO 2020. – TERZIĆEV ŠIRI SPISAK

Olimpijske igre se, uprkos svemu, približavaju i svakog dana sve su bliže. Oni koji su uspeli da se plasiraju i izbore vizu za Tokio, odavno razmišljaju o tom takmičenju, prave se spiskovi igračica koje bi mogle da budu u konkurenciji, pa se tako i trofejni selektor naše najbolje ženske selekcije Zoran Terzić izjasnio širim izborom.

Na najvećoj svetskoj sportskoj smotri koja se u Japanu održava od 24. jula do 9. avgusta, naći će se 12 ovih 27 imena, a to su:

– dizači: Maja Ognjenović, Bojana Drča, Emilija Žakić, Slađana Mirković, Mila Đorđević, Aleksandra Ćirović,

– korektori: Tijana Bošković, Ana Bjelica, Milica Kubura, Milka Stijepić,

– libera: Silvija Popović, Teodora Pušić, Sanja Đurđević, Bojana Gočanin,

– srednji blokeri: Milena Rašić, Stefana Veljković, Mina Popović, Maja Aleksić, Božica Marković, Jovana Kocić, Tanja Sredić,

– primači servisa: Brankica Mihajlović, Bianka Buša, Bojana Milenković, Jelena Blagojević, Katarina Lazović, Sara Lozo.

Već na prvi pogled vidi se da definitivno nema Jovane Stevanović zbog poznate situacije oko neigranja na prošlogodišnjim takmičenjima. Posle pauze ponovo je tu Milena Rašić, kao i Bojana (nekada Živković, sada sa novim prezimenom) Drča. Pored Emilije (nekda Antanasijević) Žakić, na širem spisku se nalazi još par igračica iz Super lige Srbije, a to su Bojana Gočanin, Mila Đorđević, Jovana Kocić i po prvi put Sanja Đurđević i Božica Marković.

Ukoliko sve bude po planu, neke od ovih devojaka će se kaliti kroz takmičenje u Ligi nacija, koje će svakako propustiti one najbolje koje su bile najzaslužnije za olimpijsko srebro i dva evropska i jedno svetsko zlato. Posle odmora, one bi trebalo da se nađu na zajedničkim pripremama, najpre bazičnim, a onda i onim taktičko – tehničkim, pre puta u Hofu, bazu u Japanu gde će odraditi glazuru pre ulaska u olimpijsko selo.