Aktuelnosti

KORONA BLOKIRA EVRO KUPOVE

Evropska odbojkaška konfederacija nije imala drugog izbora već da na, svi veruju, kraće vreme , u neku ruku prekine sva klupska takmičenja pod njihovim okriljem. Naravno, razlog je korona virus koji vlada trenutno širom sveta, koji je zastupljen i u Evropi, a posebno u Italiji, koja daje veliki broj klubova završnici Lige šampiona, CEV i Čelendž kupa. Shodno merama predostrožnoszi koje je preduzela Italijanska vlada i nacionalni Olimpijski komitet, Evropska odbojkaška konfederacija je do daljnjeg odložila sve mečeve italijanskih klubova.

To znači da se čekaju neka bolja vremena da u Ligi šampiona zaigraju Trentino i Jatržebski, Peruđa i Novi Urengoj, odnosno Novara i Fenerbahče, ali i Skandići i Ezačibaši. Pored tih, odloženi su mečevi CEV kupa Modena – Galatasaraj (muškarci) i Busto – Dinamo Kazanj (žene), baš kao i susret Milana i Sportinga iz Lisabona u Čelendž kupu.

Bilo je do skoro govora da se neki mečevi odigraju na neutralnom terenu u Mariboru, ali je sve za sada pomereno za neka bolja vremena, svi veruju što pre.

 

http://www.provolleycamp.com/