Aktuelnosti

OKOLIĆ I PETRIĆ U KARANTINU

Srpski reprezentativci, Aleksandar Okolić i Nemanja Petrić, kao i svi njihovi saigrači i stručni štab Milana, nalaze se u karantinu. Razlog je što su posle druge utakmice četvrtfinala Čelendž kupa u Finskoj, protiv Sareme, tim menadžer estonskog tima i prvi sudija meča, zbog simptoma koronavirusa bili na testiranju i dobili su pozitivne nalaze. Zbog toga svi oni koji su bili u kontaktu sa njima, moraju u izolaciju, igrači oba tima, službena lica, treneri…

– Baš razmišljam šta ću da radim u kući do 22. marta – pola u šali pola u zbilji kaže Aleksandar Okolić. – Od srede uveče niko ne sme da izađe iz kuće, bićemo pod stalnim lekarskim nadzorom. Dobili smo tačna uputstva šta treba da radimo i kako da se ponašamo u slučaju da se nešto promeni.

O utakmicama više niko ne razmišlja. Razlika u klasi između italijanskog i estonskog tima nije se dovodila u pitanje ni jednog trenutka. Oba meča (igrana u Kuresareu) “Milanezi” su dobili ubedjivo, izgubivši su samo jedan set. Ali sve to je sada u drugom planu, a polufinalne utakmice sa Sportingom su još pre par dana otkazane.

– Svi koji su bili akteri utakmice u Estoniji, su u karantinu. Moramo da budemo naoružani strpljenjem, to nam jedino preostaje. Ostalim stvarima smo se nekako opskrbili, misleći na sve ono uz šta će nam pomenuto vreme što pre proći. Nadam se da će sve ostati na ovom. Ma, biće sve u redu.

Photo: Elena Zanutto

 

 

http://www.provolleycamp.com/