Aktuelnosti

TERZIĆ: SVE JE PROSTO, SAMO ZDRAVLJE DA POSLUŽI

Pravila su takva da svaki selektor reprezentacije učesnika Olimpijskih igara mora da preda širi spisak igračica na koje računa za ovo veliko takmičenje. Izjasnio se Zoran Terzić, selektor sa najdužim stažom pored klupe jedne selekcije u našoj zemlji, najtrofejniji srpski stručnjak. Dao je spisak od 27 imena, gde su (skoro) sve devojke koje su učestvovale u poslednjim velikim uspesima srpske odbojke i sporta uopšte.

Odgovor na pitanje koje je mnogima bilo najinteresantnije prošle godine, a vezano za Jovanu Stevanović, ponovio je kratko i sada:

– Zvao sam je onda, nije se odazvala, što bih je opet zvao. Stvar je prosta.

Stiče se utisak, sa pravom, da selektor želi uvek da priča o devojkama sa spiska nego o onima koje (više) nisu na njemu. Povratak Bojene Živković, sada Drča, i Milene Rašić je očekivan, posle pauze 2019. koja im je bila neophodna.

– Baš tako, nije bilo nikakvih problema. Sa Bojanom sam se čuo, rekao moje viđenje, sa kojim se ona složila, i opet je tu. Sa Milenom Rašić je stvar ista. Video sam se sa njom, Majom Ognjenović, Tijanom Bošković i Brankicom Mihajlović nedavno. Sedeli smo svi zajedno i pričali o Olimpijskim igrama i pripremama. Čuo sam se i sa Stefanom Veljković. Sve su pozitivne po tom pitanju, a kada su one takve, nema razloga da bilo ko drugi ne bude. I tu je stvar prosta.

Među 27 devojaka je dosta onih koje igraju Super ligu Srbije.

– Sve su to igračice koje su se ranije nalazile na širim spiskovima, neke su i dobijale priliku da igraju. Jedino Sanja Đurđević za koju sam čuo, a i video da igra dobro ove sezone, ali i ona je prošla sve mlađe reprezentativne selekcije.

Naravno, zna se na koje će devojke biti usmerena pažnja i na koje se najozbiljnije računa za Igre u Tokiju od 24. jula do 9. avgusta.

– Poznato je kojih će 15 do 17 biti u najužem izboru, tu nema dileme. Pogotovo što na Olimpijskim igrama može da učestvuje 12, a ne 14 igračica. Ove mlađe će igrati Ligu nacija i Univerzijadu, takmičenja na kojima treba da se iskale. Naravno, sve pod pretpostavkom da zbog novonastale sitacije ne bude nekih izmena.

Plan priprema postoji odavno…

– Naravno, ali o tom – po tom. Po ko zna koji put ponavljam, najbitnije je da svi budemo zdravi, onda je sve mnogo lakše. Sve je prosto, samo zdravlje da posluži.

 

http://www.provolleycamp.com/