Aktuelnosti

PE – POLJACI BOLJI „ZA DLAKU“

Derbi meč A grupe, koji su u trećem kolu odigrali Poljska i Srbija, pripao je domaćinu. Svetski šampion je bio uspešniji od evropskog u utakmici koja je, iako igrana u ranoj fazi kontinentalnog prvenstva, obilovao kako neizvesnošću, tako i kvalitetom. I još jedna stvar, kako su slavili poljski odbojkaši, tako su mogli i srpski, a to govori da i pored poraza, u redovima plavih ipak ima razloga za zadovoljstvo posle osvojenog (samo) boda.

Igrači koji se jako dobro poznaju i dugo igraju jedni protiv drugih, a čak i u istim klubovima, bili su željni nadigravanja, a sve to je gledaocima donelo jednu utakmicu u kojoj je viđeno mnogo toga dobrog, ali i onog na čemu ima vremena (ne baš mnogo) još raditi. Posle vođstva Poljaka, tim koji je na teren poslao Slobodan Kovač, a u kome su bili Ivović, Kovačević, Lisinac, Podraščanin, Jovović, Atanasijević i Peković, uspeo je da preokrene rezultat, da stigne do igre, da „uštopuje“ protivnike i sebi stvori izgleda za treći trijumf u Krakovu. Međutim, servis poljske selekcije je opet, kao u Ligi nacija, bio velika pretnja za srpsku selekciju, jer su čak 12 poena izgubili posle dobrog početnog udarca domaćina. Kada se na kraju krajeva stiglo do taj – breka, posle samo nekoliko odigranih poena, evropski šampioni su bili u zaostatku. Probali jesu, dali su sve od sebe, ali nisu uspeli da nadoknade zaostatak. Nedostajala je jedna lopta koja je, ovog puta, bila na strani Poljske.

Razloga za nezadovoljstvo nema, uprkos osvojenom samo manjem delu u raspodeli plena. Naravno, bilo bi još bolje da je ostvaren treći trijumf, ali biće još pobeda, u to nema sumnje. Slobodan dan će svakako dobro doći plavima, pošto su tri dana za redom igrali. Na teren će opet kada se budu sastali sa Portugalcima (ponedeljak 17,30).

Statistika Srbija Poljska