Aktuelnosti

PERUĐA ODBRANILA KUP ITALIJE

Peruđa slavi novi trofej, prvi u 2019. Ekipa naših reprezentativaca Marka Podraščanina i Aleksandra Atanasijevića je u Bolonji posle sjajne borbe i preokreta savladala velikog rivala, Lube i odbranila Kup Italije. Dva i po sata i pet setova bilo je potrebno da Sir Sejfti odbrani trofej (21:25, 21:25, 26:24, 25:23, 15:13).

Posle prva dva seta, tim iz Maćerate, gde u igru nije ulazio srpski internacionalac i kapiten Dragan Stanković, imala je orgomnu prednost, ali svima je bilo jasno da to ništa ne znači. U naredna tri, predvođeni plavim asovima, potpomugni ubojitim Vilfredom Leonom, ekipa iz Peruđe je igrala bolje, svaki put za nijansu i sve setove do kraja dobila rezultatom „taman koliko treba“ da bi slavili veliki trijumf. U osvajanju još jednog pehara, Aleksandar Atanasijević je učestvovao sa 18, dok je Marko Podraščanin zabeležio osam poena.

Inače, u polufinlu je Lube slavio nad Trentinom posle pet setova, dok je starom – novom osvajaču Kupa Italije za slavlje bilo potrebno smo tri, protiv Modene.

 

Photo: pinterest.com