Aktuelnosti

PETKOVIĆA JURI POLA ITALIJE

Sjajne igre srpskog reprezentativca Dušana Petkovića kako prošle, a naročito ove sezone, nikako nisu prošle neprimetno. Pre par dana, pošto je odigrao poslednju utakmicu u dresu Sore, objavio je da neće ostati u istom klubu, što kao da je bio znak da mnogi počnu da se rapituju za njegove namere.

Prema informacijama koje dolaze iz Italije, zainteresovanih je dosta. Najpre slavni Lube, jer Sokolovu ističe ugovor, priča se da i Modena nije najzadovoljnija sa Zajcevim, da je za usluge srpskog korektora spremna da plati Padova, ali i Vibo Valentija. Dobar glas se daleko čuje, čak do Poljske, ali i Rusije, pa bi neki klubovi iz tih zemalja voleli da ga vide u svom dresu.

Podsećanja radi, Dušan Petković je postao rekorder po broju osvojenih poena u ligaškom delu sezone u Italiji, od kada se poeni broje. Osvojio je 590, dva više od svojevremeno rekorda Kubanca Denisa Diaza, ali je naš as imao i dve utakmice manje odigrane. Rekao je da su mu ambicije daleko više nego igranje u Sori i tada je krenula “jurnjava”. Sigurno je da će biti na slatkim mukama pri donošenju odluke “kom će se privoleti carstvu”.

 

Photo: legavolley.it