Aktuelnosti

NIKOLA GRBIĆ SE IZJASNIO

Polako, ali sve sigurnije, približavaju se prve reprezentativne obaveze. Prave se spiskovi kandidata, a selektor najbolje srpske muške reprezentacije, Nikola Grbić, izjasnio se kako po pitanju igrača na koje račuma, tako i kada je u pitanju (skoro potpuno) novi stručni štab.

Za početak se računa na 32 momka koji će biti u kombinaciji za prvo ovosezonsko takmičenje, Ligu nacija. Na njemu se nalaze Nikola Jovović, Maksim Buculjević, Andrija Vilimanović, Aleksa Batak, Vuk Todorović (dizaći), Neven Majstorović, Goran Škundrić, Nikola Peković, Stefan Negić (libera), Marko Ivović, Uroš Kovačević, Nemanja Petrić, Milan Katić, Lazar Ćirović, Miran Kujundžić, David Mehić, Pavle Perić, Luka Tadić, Danilo Pavlović (primači servisa), Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić, Nemanja Mašulović, Stevan Simić, Đorđe Ilić, Stefan Kovačević (srednji blokeri), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Dušan Petković, Danilo Pavlović i Božidar Vučićević (korektori).

Pošto je odlučio da u stručni štab uključi „novu energiju“, Nikola Grbić je saopštio i nove članove stručnog štaba. Boki i ZakPrvi asistenti biće mu Bojan Janić i Igor Žakić (o čemu je na ovim stranicama pisano još 18. decembra prošle gopdine), potom Italijan Tomazo Totolo u ulozi analitičara, a novina su čak četvorica kondicionih trenera (Uroš Stojčov, Stefan Markuljević, Zdravko Aničić i Vladan Mihajlović) kojima će koordinirati profesor doktor Vladimir Koprivica. Povratnik je skaut Đorđe Pejić, a stari članovi su lekar dr. Ljuban Martinović i fizioterapeut Dejan Vuković, kao i tim menadžer Danilo Mrđa.

Iz „priloženog“ se vidi da gro reprezentativaca čine oni koji su igrali na Svetskom šampionatu prošle godine, da su ponovo među kandidatima igrači koji treba da se dokažu i pokušaju da iskoriste svaku priliku koji će najverovatnije dobiti ovog leta, ali i da je selektor, verovatno uz „asistenciju“ novih saradnika, pozvao i neke momke koji će se prvi put naći u najjačoj konkurenciji (Ilić, Kovačević, Pavlović, Dodić, Peković). Kada je stručni štab u pitanju, u njemu su sve mladi ljudi, uz dva prekaljena majstora svog posla, dr. Ljubana Martinovića i po prvi put u odbojci profesora Vladimira Koprivicu.

Datum početka priprema znaće se uskoro, a Liga nacija, druga po redu pod tim nazivom, startuje 31. maja, a prvi vikend plavi će u Novom Sadu biti domaćini Japanu, Francuskoj i Rusiji.

 

 

 

 

 

7 Responses

  1. Manje vise, to je to. Zna seko ce i koliko igrati, ako ce da se kali

  2. Bravo za profesora Koprivicu, a ovi kondicioni su mi malo sumnjivi

  3. Zakic je sjajan mladi trener, Bokiju zelim da i on to postane…

  4. Mozda je mogao jos neki mladji, ali dobro

  5. Nisam.ni sumnjao u istinitost vesti za pomocnike. Cim ste objavili, znao sam da je to – to. Bravo za ekskluzivnost i poznavnje odbojke, u svim textovima, jer ovde citam ono sto na drugom mestu ne mogu ili sa (kao u pomenutom slucaju) sa tri meseca zakasnjenja

  6. Samo malo javnost da ne preteruje sa osudom. Ovo je jednostavno trenutno najbolje, a i perspektiva srpske odbojke.

Comments are closed.