Aktuelnosti

„PIK“ UZ PLAVE ČETIRI GODINE

Poznati proizvođač sportske opreme, kompanija “PIK”, koja se na svetsko sportsko tržište probila do sada mahom kao sponzor košarkaških ekipa i selekcija, u naredne četiri godina oblačiće sve naše odbojkaške selekcije. To su rezultati razgovora izvršnog direktora pomenutog sportskog brenda, Šu Đin Nana i generalnog sekretara Odbojkaškog saveza Srbije, Ivana Kneževića koji su pre par dana u Kini i zvanično potpisali ugovor.

– Iz onoga što sam video, uverio sam se da je to izuzetno ozbiljna kompanija koju vode odgovorni ljudi, sposobni za velike poslove, a to se vidi kada je košarka u pitanju. Vodeće svetske selekcije, među kojima su i obe naše, nose opremu „PIK“. Želeli su da svoje proizvode prezentuju i putem odbojkaškog sporta, a u nama su videli idealnog partnera. Naravno, kao aktuelni osvajači Svetske lige i olimpijski vicešampioni, teško da su mogli da pronađu nekog boljeg – istakao je Knežević.

Razgovori su trajali par meseci, ali su uvek vodili ka tome da će se dva velika brenda, svako u svom „krugu delovanja“, dogovoriti na obostrano zadovoljstvo.

PEAK– Poznato je da Srbija i Kina gaje izuzetne odnose i na državnom nivou, pa smo se vodili nekako i tom logikom. Oni vole našu zemlju, što sam se uverio na svakom koraku. Obišao sam proizvodne pogone, kancelarije u kojima rade dizajniranje i upoznao se do tančina sa načinom rada i poslovanja. Imaju izuzetne materijale, spremni su da našim selekcijama naprave sve što je i koliko je potrebno. Siguran sam da smo napraindexvili sjajan posao. U kompaniji „PIK“ veruju da ćemo se i iz Tokija 2020. vratiti sa medaljama, što se takođe poklapa sa našim ambicijama. Pored vrhunskih rezultata, sada ćemo, sasvim sam siguran u to, biti prepoznatljivi i po kvalitetu i sjajnom dizajnu opreme koju će naše selekcije nositi.