Više od igre

PLAVE DAME NA POŠTANSKIM MARKAMA

Japanska kompanija „Post Co. Ltd“ proizvela je 600 kompleta prigodnih poštanskih maraka sa porukama kojim bodri odbojkaški tim Srbije, a sve u znak zahvalnosti grada Hofua, u prefekturi Jamaguči, za sadarnju 2018. godine i pred novu koja će biti od 16. do 24. jula, a koji će im opet biti domaćin i učiniti sve da potpuno spremni dočekaju početak Olimpijskih igara. Pre nego što su marke puštene u prodaju 30. juna, u gradskoj kući Hofu održana je prigodna ceremonija predstavljanja istih.

Na svečanosti je generalni direktor pošte Tokiiama-Kushigahama, Japan Post, Shinichiro Fukuda, uručio je marke gradonačelniku Hofua Jutaki Ikedi, potom predsedniku Udruženja japansko – srpskog prijateljstva iz Hofua Išikazo Ajameu, kao i predsedniku odbojkaške asocijacije Hofua, Akio Uedi. Zahvaljujući se na prigodnim poklonima gradonačelnik Jutaka Ikeda je rekao:

-Ostalo je još vrlo malo do početka Olimpijskih igara. Želimo da predolimpijski kamp u Hofuu za žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije bude uspešan i srećni smo što ćemo opet moći da ih ugostimo. Takođe težimo da još jednom podelimo sa svima isto ono uzbuđenje kakvo smo osetili povodom pobede na Svetskom prvenstvu pre tri godine. Verujem da će izdavanje ovih prigodnih maraka sigurno biti veliki podsticaj njihovom uspehu na Olimpijskim igrama. Zaista svim srcem želimo da se to desi.

Poštanske marke sadrže portrete selektora Zorana Terzića, kao i nekoliko udarnih igrača, kao i sliku sa trening kampa pre Svetskog prvenstva u odbojci održanog u Japanu pre tri godine. Prigodne marke će biti poklonjene treneru i igračicama. Treba podsetiti da u Hofuu već skoro dve godine postoji „sat“ koji odbrojava dane do početka Olimpijskih igara, ali i specijalni koji bi trebalo da se zaustavi kada srpski tim osvoji zlatnu medalju. Postoji i veliki broj devojaka koje imaju svoje „dvojnice“ u prirodnoj veličini napravljene kao figure od kartona.

Inače, igračice i stručni štab, ukupno njih 20, ostaće u ovom gradu od 16. do 22. jula na pripremnom kampu za Olimpijske igre u Tokiju. Građani Hofu raduju se dolasku sportista, preduzimajući sve moguće mere protiv infekcije koronom.