Aktuelnosti

SP JUNIORKI: POČELO JE SA OSMEHOM

Na najbolji način, maksimalnom pobedom, najbolja ženska juniorska selekcija Srbije počela te takmičenje na Svetskom prvenstvu. U prvom meču, igranom u Kortrajku, plave nade su bile više nego dominantne u odnosu na domaćina Belgiju.

Pretpostavilo se da je kvalitet na strani srpske reprezentacije, a devojke koje je Vladimir Vasović „slao“ na teren“ najpre su nametnule jak ritam, koji su potom održavale, bez da dopuste belgijskom timu da na bilo koji način ugrozi njihovo sigurno vođstvo, trijumf i osvajanje prva tri boda na šampionatu. Belgijanke su uspele da osvoje 17 poena u prvom, 15 u drugom i samo 10 u trećem periodu igre. I ono što je vrlo važno jeste da su već na premijeri sve devojke, manje ili više imale priliku da provedu vreme na terenu, a osim dva libera,što je razumljivo, skoro sve su upisale i po neki poen.

Bila je ovo samo uvertira za duel drugog kola u kome će im protivnik biti, čini se, prilično kvalitetnija selekcija Dominikanske Republike, a treba napomenuti da je zbog situacije sa viruskom Covid 19,  četvrta selekcija iz B grupe, Portoriko nije ni doputovao na takmičenje.

Statistika Srbija Belgija