Aktuelnosti

PLAVE DAME PORAZILE POLJSKU

12. 9. 2022.

Prvi od tri planirana meča na turniru u Italiji, najbolje srpske odbojkašice rešile su u svoju korist. Poljska nije bila dorastao rival izuzetno raspoloženoj Tijani Bošković i ostalim devojkama koje su bile na terenu dvorane u Napulju. Meč je trajao četiri seta, a mogao je možda i kraće, mada to u neku ruku i nije tako loše, pošto je selektor Santareli sasvim sigurno uvideo neke nedostatke u igri srpske selekcije.

Naime, očajan završetak drugog seta i pet uzastopno izgubljenih poena,”kumovali” su da Poljakinje “minus pretvore u plus”, odnosno 21:20 u 21:25. Ali to kao da je bio znak da plave dame pokažu svoje pravo lice. Jednostavno su, kao i u prvom setu, u nastavku držale čvrsto konce igre u svojim rukama, a predvođene novim kapitenom, osvajačem čak 31 poena, Tijanom Bošković, nisu ni jednog momenta dozvolile da neko razmišlja o bilo kakvom drugačijem ishodu, osim njihovog trijumfa. Raduje i podatak da je ceo meč odigrala Brankica Mihajlović, a pogled na statistiku kaže da su srpske odbojkašice bile bolje u napadu, da će blok i servis tek proraditi,a  da trenutno, prijem servisa nije baš sjajan.

Ali do početka Svetskog prvenstva ima još vremena, da se sve to “našpanuje”, možda već i u drugom meču, protiv selekcije Turske, koja je u prvom kolu ovog turnira savladala domaćina, Italiju, istim rezultatom.

Statistika Srbija Poljska