Aktuelnosti

PLAVE DAME PREJAKE ZA MEKSIKO

Pobedničko raspoloženje vladaće u ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji Srbije kada za koji dan bude “umarširala” u Hamamacu. Poslednja provera pred start Svetskog prvenstva bila je više nego uspešna, mada Meksiko nije bio rival ni blizu nivoa na kom su devojke koje trenira Zoran Terzić. Četiri dobijena seta, na momente egzibiciona igra i mnoštvo atraktivnih poteza, bili su nagrada gledaocima na prepunim tribinama, ali i domaćinima na svemu što čine da se devojke i stručni štab osećaju kao kod kuće.

S obzirom na kvalitet i da “regularni” deo nije trajao ni sat vremena, selektori obe selekcije su se dogovorili da odigraju još jedan, kako bi obojica pružila priliku što većem broju igračica. Naše devojke su vrlo brzo shvatile “sa kim imaju posla”, da će to biti ustvari samo jači trening, ali su od početka do kraja vodile računa samo o svojoj igri, o pravljenju što manjeg broja grešaka, o ispunjavanju taktičkih zamisli… I uspevalo im je u najvećem broju slučajeva. Nazire se startna postava, ali vrlo dobro se zna da snaga srpske selekcije leži u velikom broju kvalitetnih igračica. Protiv Meksika najveći deo meča na terenu su bile Maja Ognjenović, koja se i definitivno na onaj svoj način vratila u tim, pa Tijana Bošković i Brankica Mihajlović posle čijih su se smečeva  čuli uzdasi oduševljenja, Tijana Malešević i Silvija Popović su odrađivale mahom odbrambene zadatke i pripremale teren za dobar napad lostalih, dok su Stefana Veljković i Milena Rašić u deo terena rivala “ispaljivale” lopte sa “drugog sprata”. Još par devojaka je tokom meča ulazilo u igru, ritam nije padao, što samo govori da je forma našeg tima skoro blizu željene. Na kraju su plave dame izazvale i ovacije sa tribina pošto su se polonile japanskoj publici, a onda su izašle iz dvorane tek pošto su podelile “milion” autograma i isto toliko “selfija”.

-Teško je reći bilo šta preciznije posle ove utakmice, jer Meksiko nije bio kvalitetan protivnik za sparing. Imaju par dobrih igračica, ali veliki broj je ispod nekog nivoa. Lako smo pobedili, a neke stvari smo dosta dobro odradili, u prvom delu utakmice, a onda je, shodno lako dobijenim setovima, usledilo malo opuštanje. Mislim da nije bilo loše za ovaj period, gde do početka Svetskog prvenstva imamo još nekoliko dana, pa se može reći da je generalna proba uspela. Treba još malo da poradimo na nekim stvarima, tu mislim na servis pre svega, ali najbitnije je da su sve devojke zdrave i jedva čekaju prvu utakmicu protiv Dominikanske Republike – ocenio je igru svog tima Zoran Terzić.

 

Statistika Srbija Meksiko