Aktuelnosti

PLAVE TREĆE, ALI OD ČETIRI…

Sa generalne probe pred Svetsko prvenstvo koje počinje naredne nedelje, najbolje srpske odbojkašice se vraćaju sa priličnom nedoumicom vezanom za trenutnu formu. Naime, na turniru u Napulju su osvojile treće mesto, ali od četiri tima. Posle pobede nad Poljskom i poraza od Turske, usledio je i neuspeh od domačina Italije.

Selekcija Danielea Santarelija ni u jednom od tri seta, koliko je odigrano, nije bila ni blizu, tako da je nekako logično bilo da maksimalan neuspeh bude kao logična posledica. Ako je nešto uspeo da uradi selektor Srbije, onda je to bilo da zavara skaute svih rivala, pošto je na terenu skoro u svakom momentu bila druga postava, tačnije tražio je šest devojaka koje će biti raspoložene u istom momentu da se suprotstave evropskim šampionkama. Na njegovu žalost, stručnog tima takođe, a i samih igračica, to se nije dogodilo. Jedini “plus” bio je malo bolji prijem servisa nego u prva dva susreta, ali je napad bio izuzetno loš i neprecizan, a blok skoro i da nije postojao. Sa druge strane italijanski selektor Macanti je sve vreme na terenu držao istu postavu, pa su one koje su počele, i završile meč. Jedostavno, tim koji dobija, nema razloga da se menja. Dobra stvar je što će do polska u Holandiju, Santareli sa saradnicima tačno znati šta još treba da se popravi, kao i da se zahvali još jednoj devoci i odredi konačan sastav. Hoće li to biti sa pet primača servisa ili sa četiri srednja blokera, jedina je dilema.

Inačem na turniru u Napulju, trijumfovala je Turska, sa sve tri pobede, Italijanke su imale dve, srpske odbojkašice jednu, nad poslednjeplasiranom Poljskom.

Statistika Srbija Italija