Aktuelnosti

SANTARELI ODLUČIO – BEZ KOCIĆEVE

19. 9. 2022.

Par treninga pred sam put na Svetsko prvenstvo u Holandiju, a potom i u Poljsku, selektor Srbije, Daniele Santareli, otklonio je i poslednju sumnju sa kakvim će timom svetski šampion braniti tron. Među njima neće biti Jovane Kocić, koja skoro da nije bila na terenu čitavo leto, kako u Ligi nacija (jednom ušla na kratko), tako i u prijateljskim utakmicama pred SP. Na njegovom spisku se nalazi sledećih 14 igračica. To su:

dizači: Bojana Drča, Slađana Mirković

libera: Teodora Pušić, Aleksandra Jegdić

srednji blokeri: Maja Aleksić, Jovana Stevanović, Mina Popović

korektori: Tijana Bošković, Ana Bjelica

primači servisa: Brankica Mihajlović, Bojana Milenković, Sara Lozo, Bianka Buša i Katarina Lazović

Iz priloženog se može videti, da se stručni štab odlučio za samo tri srednja blokera, što je možda rizik, s obzirom da je turnir prilično dug, ali i pet primača servisa, što može da znači čime selektor trenutno nije baš najzadovoljniji. Bilo kako bilo, od ovih 14 devojaka se očekuje da osvetlaju obraz svetskog šampiona iz Japana pre četiri godine i da se, shodno tome da ih mnogi svrstavaju u favorite, vrate sa nekom od medalja.

Inače u sadačnjem sastavu je čak devet devojaka koje su igrate na pomenutom šampionatu (Bojana Drča, Jovana Stevanović, Brankica Mihajlović, Bianka Buša, Tijana Bošković, Ana Bjelica, Maja Aleksić, Teodora Pušić i Bojana Milenković).