Aktuelnosti

PLAVI BEZ SELEKTORA

Posle neuspeha na kvalifikacionom turniru za odlaak na Olimpijske igre, održanom pre nekoliko dana u Bariju, shodno rejtingu i dosadašnjim rezultatima koje je postizala muška odbojkaška reprezentacija Srbije, trebalo je neko da preuzme odgovornost.S obzirom da su čelnici Odbojkaškog saveza Srbije i Nikola Grbić imali sjajnu saradnju tokom prethodnog perioda, u neku ruku i odgovornost je podeljena, pa su zajednički doneli odluku u prekidu saradnje. To znači za je na manje od mesec dana do početka Evropskog prvenstva naša muška reprezentacija bez selektora. Pmenuti su izdali i kratko zvanično saopštenje u kome se kaže:

– Odbojkaški savez Srbije i Nikola Grbić, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije, zajedno su odlučili da prekinu saradnju. U duhu maksimalnog poštovanja, koje je uvek odlikovalo OSS i Nikolu Grbića, doneta je odluka u skladu sa najvišim interesima nacionalne selekcije. Odbojkaški savez Srbije će javnost blagovremeno obavestiti o novom prvom treneru seniora Srbije.

Vremena je malo, Evropsko prvenstvo, na kome naša selekcija brani bronzanu medalju osvojenu pre dve godine, se bliži. Ambicije ostaju iste, najviše, a to sve znači da će ime novog selektora muške reprezentacije Srbije biti poznato u najkraćem periodu. Momci su na odmoru do ponedeljka, znači da bi novi selektor trebalo da ih sačeka po povratku sa pauze. Ko će to biti ne zna se, mada je počela “licitacija”, ali je uprkos tome kandidata vrlo malo…