Aktuelnosti

KVALIFIKACIJE ZA OI (M) – PROPUŠTENA ŠANSA, NOVA U JANUARU

Odavno selekcija Srbije nije izgledala lošije i to u izuzetno važnom trenutku. Sa igrom kakvom su prikazali u Bariju, u duelu sa Italijom, realno, nisu bili ni blizu da izbore vizu za Olimpijske igre u Tokiju. Novu priliku imaće u januaru, na kontinentalnim kvalifikacijama, ali u konkurenciji daleko jačoj od ove u kojoj će biti Francuska, Bugarska, Slovenija, Holandija, Nemačka, Belgija…

Nekako su plavi od samog starta delovali kao nedovoljno zagrejani, nespremni za ovaj meč, bez potrebne koncentracije. Sa druge strane, Italija je delovala moćno od samog starta, sa dobrim servisom, kvalitetnim prijemom, preciznim napadima koje je kreirao sjajni Đaneli, i sam učestvovavši u nekoliko navrata u njima. Nekako je on i bio glavni krivac za vođstvo “azura”, jer je sjajno servirao, blokirao, asistirao i realizovao, a naša selekcija ne pamti kada je u jednom setu važnog meča osvojila samo 16 poena. Nastavak jeste bio bolji, ali nedovoljno da bi se iznenadili odlični domaćini. Koliko je bilo problema u realizaciji isplaniranog, govori podatak da je Nikola Grbić menjao slično meču sa Kamerunom, ali onda da bi odmorio pojedince, a druge razigrao, a sada jer je bilo malo raspoloženih da se suprotstave razigranom rivalu koji je u pojedinim delovima meča igrao kao u transu, osvajavši poene iz nemogućih situacija. Na kraju su i te kako znali da proslave plasman na olimpijski turnir.

TO– Nije me iznenadila njihova dobra igra, to je nešto što se očekivalo, jer se znalo da im je ovo najveća šansa za plasman u Tokio i da će sve učiniti da do toga dođe. Žao mi je i krivo jer mi nismo igrali onako kako je trebalo da igramo, kako smo se pripremali, pa da nam i ako izgubimo u nekoj egal završnici ne bude krivo. Malo je igrača bilo na potrebnom nivou, a uz igru Italije, utakmice kao i da nije bilo.  Ništa, idemo dalje, dolazi nam Evropsko prvenstvo, za koje ćemo gledati da ispravimo neke greške, pa da u januaru probamo da se kvalifikujemo za Tokio – prokomentarisao je selektor Nikola Grbić, uz napomenu da će posle ovog turnira njegovi igrači imati sedam dana odmora.

Statistika Srbija Italija M

POZNATI POBEDNICI – BUGARI TRAGIČARI

Pored slekcije Italije iz grupe u kojoj je igrala i naša selekcija, poznati su i ostali pobednici kvalifikacionih turnira igranih ovog vikenda, a to su SAD, Poljska, Rusija, Argentina i Brazil, koji je vizu za Tokio izborio na “mala vrata”. Naime, Bugari su imali vođstvo od 2:0 u setovima, dve meč lopte u trećem periodu, ali onda se sve okrenulo. Tim Renana Dal Zota igrao je sve bolje, doman je padao i na kraju su “karioke” ipak te koje će igrati na olimpijskom turniru

A grupa, prvo kolo: Brazil – Portoriko 3:0, Bugarska – Egipat 3:1, drugo kolo: Bugarska – Portoriko 3:0, Brazil – Egipat 3:0, treće kolo: Egipat -Portoriko 3:1, Brazil – Bugarska 3:2

B grupa, prvo kolo: Holandija – Koreja 3:2, SAD – Belgija 3:1, drugo kolo: SAD – Koreja 3:0, Holandija – Belgija 3:0, treće kolo: Belgija – Koreja 3:0, SAD – Holandija 3:1.

C grupa, prvo kolo: Srbija – Australija 3:1, Italija – Kamerun 3:0, drugo kolo: Srbija – Kamerun 3:0, Italija – Australija 3:2, treće kolo: Australija – Kamerun 3:0, Italija – Srbija 3:1.

D grupa, prvo kolo: Poljska – Tunis 3:0, Francuska – Slovenija 3:0, drugo kolo: Slovenija – Tunis 3:0, Poljska – Francuska 3:0, treće kolo: Francuska – Tunis 3:1, Poljska – Slovenija 3:1.

E grupa, prvo kolo: Iran – Kuba 3:2, Rusija – Meksiko 3:0, drugo kolo: Rusija – Kuba 3:0, Iran – Meksiko 3:0, treće kolo: Kuba – Meksiko 3:0, Rusija – Iran 3.o.

F grupa, prvo kolo: Kina – Finska 3:1, Argentina – Kanada 3:1, drugo kolo: Kanada – Kina 3:2, Argentina – Finska 3:1, treće kolo: Kanada – Finska 3:1, Argentina – Kina 3:2.