Aktuelnosti

POČELO DUGO PLAVO LETO

Za četvrti dan maja bio je zakazan početak priprema ženske reprezentacije Srbije koja će ove godine, kao nikad pre, imati čak tri velika takmičenja na velikoj sceni, Ligu nacija, Olimpijske igre i Evropski šampionat. Shodno tome, stručni štab sa trofejnim selektorom Zoranom Terzićem na čelu računa na veliki broj igračica. One najmlađe ponosne što su na spisku, koje žele da iskoriste svaki sekund kako bi nešto novo naučile, stoprocentno su se odazvale i polako počele sa radom.

Tako su se u hotel „M“ već „uselile“ Sanja Đurđević, Bojana Gočanin, Sara Carić, Vanja Savić, Vanja Bukilić, Katarina Lazović, Sara Lozo, Jovana Mirosavljević, Bojana Milenković, Jovana Cvetković, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović, Sofija Medić, Jelena Delić, Božica Marković, Hena Kurtagić, Jovana Kocić, Rada Perović, Ana Jakšić i Mila Đorđević. Na spsiku za Ligu nacija nalaze se još Milena Rašić, Todora Pušić, Ana Bjelica, Bojana Živković – Drča, Slađana Mirković, Mina Popović i Bianka Buša, ali teško da će one biti u kombinaciji za ovo takmičenje. Po nekim planovima, one bi posle još nekoliko dana odmora, zajedno sa Majom Ognjenović, Tijanom Bošković, Stefanom Veljković, Jelenom Blagojević, Brankicom Mihajlović i Silvijom Popović trebalo da počnu pripreme za Olimpijske igre u Tokiju i Evropsko prvenstvo koje se održava u Beogradu. Sasvim je izvesno da kandidatkinje budu i par devojaka iz „gornje grupe“ (Lazović, Milenković, Lozo) i sve zajedno će se spremati za najveća iskuđenja.

Što se tiče rada devojaka koje su već počele pripreme, za sada je to još uvodna faza, zagrevanje za ono što sledi, a kako bi što je spremnije moguće otputovale u Rimini na Ligu nacija.