Aktuelnosti

PONOSNI SRBI U BUDIMPEŠTI

Bilo je lepo biti Srbin na manifestaciji „Gala veče 2018.“ Koje Evropska odbojkaška konfederacija održava pred kraj svake godine, a na kojoj se biraju najbolji u tekućoj. Ove godine, u Budimpešti su mnogi zavideli srpskoj delegaciji koju su činili predsednik OSS Zoran Gajić, novi prvi potpredsednik Đula Mešter, kao i Slobodan Boškan direktor OK Vojvodina, potencijalnog učesnika Lige šampiona.

S obzirom na rezultate koje su postigle naše nacionalne selekcije, a treba li podsetiti da su dame na nedavnom Svetskom prvenstvu osvojile zlatnu medalju, a momci bili četvrti, da su obe selekcije stigle na „fajnal siks“ prve Lige nacija, da takav bilans nema niko na planeti u 2018. i da su kao šlag na tortu stigla dva laureata, za najboljeg trenera Starog kontinenta, Zoranu Terziću i najbolju odbojkašicu Evrope, Tijani Bošković, onda je trio zlatnih iz Sidneja imao pune ruke posla da odgovori na sve čestitke koje su im za postignuto uputili ostali gosti.

Interesantno (i malo nobično) zvuči podatak da niko od pomenutih nije primio priznanje u ime nagrađenih koji nisu mogli da dođu u glavni grad Mađarske. Naime, priznanja Zoranu Terziću i Tijani Bošković uručiće Ozkan Mutlugil, jedan od potpredsednika CEV na nekoj od utakmica njihovih klubova, Fenarbahčea, odbosno Ezačibašija.