Više od igre

PROF. RADAKOVIĆ: NAJBOLJI MANGUPI NA SVETU

Pre nepune dve godine, kada je oreuzeo reprezentaciju Srbije, Slobodan Kovač je kao kondicionog trenera doveo profesora Radivoja Radakovića. U odbojkaškim krugovima totalno nepoznat, na prečac je osvojio simpatije svih momaka i članova stručnog štab. Sa njima se upustio u borbu, popeo na tron Evrope, ponosno pevao himnu na najvišem postolju i definitivno posle fudbala, sebe konačno pronašao u odbojci.

-Nisam se plašio ni jednog momenta da radim sa momcima koji su već bili zvezde i koje sam gledao do tada samo na televiziji. Bio sam spreman kada me je Boba pozvao i predočio planove. Oni jesu mangupi, ali oni, najbolji mangupi na svetu. Zato i jesu tu gde su.

Posle prvog treninga dobio je aplauz za koji i dan danas nije siguran da li je bio stvaran ili su se momci šalili sa njim. Profa je držao motivacione govore, na plan rada u teretani stavljao velikim slovima ispisane citate znamenitih ličnosti, pretežno iz srpske istorije… Uporedio je fudbal, gde je nekad radio, sa odbojkom, ali i dva stručnjaka u svojim oblastima, Slobodana Kovača i Roberta Prosinečkog. Skromno je rekao da je samo bio na pravom mestu u pravo vreme, da veruje u nove uspehe i pozvao sve da budu humani i pomognu jednom malom dečaku.

Sve to, i još više, klikom na link  (https://www.facebook.com/odbojkavolleyball/videos/759972648030718)