Aktuelnosti

PRVI KORAK KA ODBRANI TRONA

25. 9. 2022.

Za mnoge prvi meč na velikom takmičenju ume da bude poprilično nezgodan, ali ukoliko je taj neko aktuelni šampion, tu nema greške. Maksimalnim trijumfom nad Kanadom, najbolje srpske odbojkašice su uspešno startovale u odbrani trona na Svetskom šampionatu. Pokazale su da se nalaze u dobroj formi, mada je bilo nekoliko padova u igri, koji nisu srećom kažnjeni od strane protivnica. Do narednog meča neće imati ni 20 sati, jer ih očekuje duel sa Bugarskom (ponedeljak 16 časova).

Ako je suditi po premijeri, Daniele Santareli će se voditi starom navikom, onom iz Lige nacija, da će na terenu, bez obzira na rezultat, biti jedna, startna postava. U njoj je ovog puta bila Brankica Mihajlović, posle dugo vremena na jednom takmičarskom meču, i svoj posao je odradila sjajno. Videlo se da je željna igre, da ima još rezervi, ali uprkos tome, bila je na nivou koji može da raduje sve srpske ljubitelje odbojke. Prepoznatljivu igru je pružila i kapiten Tijana Bošković, za čije su smečeve Kanađanke teško nalazile rešenja. Svoje veliko iskustvo, ali i kvalitet koji ima malo ko na ovom takmičenju, Bojana Drča je pretočila u odličnu distribuciju, dobar servis i nekoliko paasivnih blokova. Kada su blokovi u pitanju, Jovana Stevanović se vraća u formu po tom pitanju, Maja Aleksić joj je sjajna podrška, baš kao što su vrlo dobro posao u odbrani i na prijemu servisa odradile Teodora Pušić i Bianka Buša.

U kriznim momentima, a to je bila završnica prvog i period druge trećine trećeg seta, nije bilo panike, a to je vrlo bitno. Pravovremenim potezima u tim trenucima, videlo se koliko su prvakinej sveta iz Jokohame 2018. i mentalno jake. Zagrevanje je uspelo, slede nova iskušenja.

Statistika Srbija Kanada