Aktuelnosti

NA JEDVITE JADE, DA NE BI BUŠE…

26. 9. 2022.

Poprilično čudan meč su najbolje srpske odbojkašice rešile u svoju korist. Pet setova je trebalo da se na jedvite jade savlada Bugarska, koja je, kao što se to obično dešava kada su autsajderi u pitanju, pružila neočekivano jak otpor svetskim šampionkama. Ali, pre svih srpska snajka Elica Atanasijević, ali i brojne njene saigračice, ukazale su selektoru Santareliju, pre svega, na niz stvari koje bi trebalo da popravi njegov tim.

Popriličan broj grešaka, verovatno usled onog „lako ćemo“, doveo je do toga da prvo ode jedan set, onda i bod, a ko zna šta bi bilo da se bugarski selektor Manćineli već popovinom četvrtog seta nije opredelio da odmori svoje najbolje igračice. Njihove zamene su najpre sustigle veliku prednost plavih dama, ali srećom, Bianka Buša je bila izuzetno raspoložena i mnoge bitne poene je rešila u korist branioca titule. Kada su izmene u pitanju, nikada ih u plavom timu nije bilo toliko, jer samo Milenkovićeva i Jegdićeva nisu bile na terenu. Počela je Brankica Mihajlović, zamenila je Sara Lozo, starovala je Mina Popović, završila Maja Aleksić, Bojana Drča i Ana Bjelica su ulazile kada je trebalo da se preokrene nešto (a trebalo je više puta nego što su mogle da uđu, srećom pa dizač od početka taj – breka), Katarina Lazović kada je trebalo da se uputi nezgodan servis…

Na kraju i posle svega, selekcija Srbije je imala mnogo razloga da se raduje. S obzirom na igru koju su pružile, – „pobedi se u zube ne gleda“, a srećom po njih, izostalo je novo iznenađenje na Svetskom šampionatu. Dobra stvar je što su do bodova plave došle posle slabijeg izdanja, dobro je što je Bianka Buša bila izuzetno raspoložena. A o lošim stvarima će imati priliku svi da razmisle do četvrtka kada se u 16 časova, sastaju sa Nemačkom.

Statistika Srbija Bugarska