Aktuelnosti

PRVI PEHAR KAPITENA BATE: KAO NEKAD U LIDO DI JESOLU

Na svom prvom kapitenskom ispitu, Aleksandar Atanasijević je visoko i ponosno podigao pehar. Sa Peruđom je osvojio Superkup Italije, pošto su u finalu ovog takmičenja igranog u Veroni posle pet setova savladali Lube.

– Još od kada sam stigao u Peruđu, san mi je bio da kao kapiten podignem neki pehar. Vrlo brzo po ispunjenju prve želje, kapitenske, stigla je i ova druga. Iako nisam igrao, osečaj je neverovatan. Setio sam se na trenutak 2009. godine kada sam u Lido di Jesolu kao kapiten kadetske reprezentacije koja je postala šampion sveta. Eto, nekih 11 godina kasnije, osećaj je isti.

Drama u finalu Superkupa je bila velika, a ti si sve to posmatrao sa mesta na kome nisi navikao da budeš, tamo gde su rezervni igrači. Kakav je bio osećaj i koji je razlog tome?

– Pre tri nedelje sam radio test maksimalnog opterećenje nedavno operisanog kolena, koji mi baš i nije bio potreban. Ali dobro, uradio sam ga, i u jednom momentu sam osetio jak bol ispod čašice. To je automatski bio alarm, ali srećom, ustanovljeno je da nije ništa opesno. Oporavljam se i za 15 dana, ako sve bude išlo kao do sada, igraću prvu utakmicu ove sezone. Baš sam nestrpljiv, kao nekad kada sam bio klinac. Što se tiče finala, bio sam glavni navijač “iz ćoška”. Iako me nije bilo na terenu, toliko sam želeo da pehar stigne prvo u moje ruke. I saigrači su mi to omogućili.

Prvo je bilo odmah pa – “muško”. Sezona i kapitenska uloga su sjajno počeli, a do kraja ima mnogo da se igra. Prilike za podizanje trofeja biće još tri.

– Treba pre svega biti realan. U Italiji ima mnogo jakih ekipa, Trento, Lube, Modena pre svih i svi oni žele trofeje. Imaju pravo da tako razmišljaju, jer imaju sjajne timove. O Evropi da ne pričamo. Ali mi imamo svoje planove i svoje računice, pa ćemo videti. Biće ovo svakako malo čudnija sezona, zbog svega što se dešavalo i što se dešava, ali verujem i da se u buduće više neće dešavati. Sjajna stvar je bula igrati pred publikom, ali daleko od broja na koji smo navikli. Ali šta je – tu je.

Kakva je situacija u Peruđi što se pandemije tiče?

– Sjajna, ali stvarno. Već nekoliko dana je “nula slučajeva”. To je sjajna novost. Na sve to i mi smo osvajanjem pehara podigli atmosferu, pa je u Peruđi sada jako lepo. Neka samo tako i ostane.

I još da Bata zaigra, a zaigraće. I svi srećni…