Aktuelnosti

RUSKI CAREVI

29. 4. 2024.

Tamo gde su stali prošle godine, u jednoj od najjačih odbojkaških zemalja, Turskoj, gde su sa Fenerbahčeom osvojili titulu šampiona, Zoran Terzić, Željko Bulatović i Bojan Perović, nastavili su u još jednoj izuzetno snažnoj zemlji igre preko mreže, Rusiji. Ovo je 11. titula šampiona koju je osvojio u klupskoj karijeri nekadašnji selektor reprezentacije Srbije, u pet zemalja. Dobro je poznato da su posle uvedenih sankcija, ruski klubovi em vratili kvalitetne domaće igrače, a pride su mnogi doveli i strane igrače sličnog ranga.

I u takvom šampionatu, Dinamo Kazanj je trijumfovao u finalnom maratonu, gde je bio bolji od Kalinjingrada, i rezultatom 3:2 prigrlio sedmu titulu šampiona Rusije, na koju su u glavnom gradu Tatarstana čekali četiri godine. Očekivalo se da će u finalu Dinamo iz Moskve, ali su najbolje iz ligaškog dela poklekle upravo pred devojkama iz Kalinjingrada. Ali, Zoran Terzić je uz pomog skautinga koji je odradio Bojan Perović, i asistencije Željka Bulatovića, naptravi strategiju  kako do pehara. Protivnice posle tri meča imale „brejk“, meč pred svojim navijačima i tri lopte za titului, ali tradicionalna smirenost najtrofejnijeg srpskog stručnjaka prenela se na njegove odbojkašice i odluka je morala da padne u majstorici. A onda, nije bilo dileme, pošto je Dinamo maksimalnim rezultatom stigao do trona. Ovo je inače druga titula tandema Terzić – Bulatović u Rusiji, jer su isto učinili sa Moskovljankama pre pet godina, sa Perovićem u timu je treća kruna, u kojoj je kao učestvovao i hrvatski kondicioni trener Damir Kolec.

Kada je reč o Terzićevim šampionskim krunama, bile su to tri u Crvenoj zvezdi, četiri u rumunskom Galaciju, po jedna u Cirihu (sa Volerom) u moskovskom Dinamu i turskom Fenerbahčeu. Uz ovu sada, koju će, sasvim je izvesno, braniti i dogodine. Kad neko zna, onda zna!