Aktuelnosti Odbojka na pesku

ŠAMPIONI OSVOJILI ADU

Ljubitelji odbojke na pesku imali su priliku da na petom turniru Banka Poštanska štedionica lige igranom na Adi Ciganliji, u Beogradu, na delu vide naše najbolje igrače i igračice u Srbiji. Šampioni su bili najbolji, Lazar Kolarić i Stefan Basta, naš već par godina najuspešniji par u muškoj konkurenciji, odnosno Gorana Mrđan i Aleksandra Aleksić, koje su trijumfovale po četvrti put za redom ovog leta u konkurenciji devojaka, čime su skoro pa promovisale sebe u nove šampionke naše zemlje.

Finalni susret dama je bio daleko zanimljiviji i neizvesniji. Pored pomenutog “dvojca” na terenu su im bile večite rivalke, Nataša Savović i Katarina Raičević. Sva tri seta bila su “gusta”, uz mnoštvo atraktivnih i lepih poteza sa obe strane. Na kraju su opet nijanse odlučivale i opet su bile na strani Gorane Mrđan i Aleksandre Aleksić – 20:22, 21:18, 15:13. Treće su bile Marija i Tamara Miljević.

U muškoj konkurenciji nije bilo dileme. Momci koji se na svetskim rangirnim turnirima sve uspešnije bore sa daleko kvalitetnijim rivalima, na Adi Ciganliji nisu imali dostojne protivnike. Ipak, najdalje, do finala, stigli su Saša Surla i Ivan Lozić, ali su u njemu osvojili samo 10, odnosno 14 poena. Aktuelni šampioni, Basta i Kolarić, demonstrirali su visok nivo odbojke, a sve je izgledalo kao malo jači trening. Treće mesto pripalo je Damjanu Pušonjiću i Vukašinu Rajkoviću.

Bič volej “karavan” seli se u Novi Sad, gde se od 10. do 12. avgusta igra šesti, a onda u Somboru sledi završni turnir, na kome će igrati najbolji odbojkaši i odbojkašice na pesku u Srbiji.