Aktuelnosti

ŠLJIVE ČEKAJU PLAVE DAME

Kako se bliže Olimpijske igre u Tokiju, tako kod stanovnika japanskog grada Hofua vlada sve veća euforija, pošto se zna odavno da će u tom gradu naše devojke imati poslednje pripreme pre ulaska u olimpijsko selo.

Nedavno su stanovnici ovog grada koji obožavaju Srbiju i sve što je srpsko, zasadili novi broj sadnica šljive, koja je i tamo izgleda postala nacionalno voće. Podsečanja radi, pre više od dve godine, prva stabla šljive, ispred gradske dvorane, posadili su sa strane Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić i Ivan Knežević, kao i nekadašnji ambasador Japana u Srbiji, Tadaši Nagai, inače počasni građanin Beograda i dobitnik specijalnog priznanja OSS za izuzetne zasluge, a sada predsednig Udruženja japansko – srpskog prijateljstva.

Sada je oko dvorane u Hofuu, gde će trenirati reprezentacija Srbije, zasađeno 120 sadnica šljive, tako da će naše devojke i sa te strane imati povezanost sa Srbijom. U sađenju su učestvovali mnogi koji su pre dve godine upoznali naše devojke, a na čelu sa gradonačelnikom Jutakom Ikedom i Giičijem Ajameom, predsednikom Udruženja japansko – srpskog prijateljstva iz Hofua. S obzirom da je saradnja između Hofua i OSS toliko snažna, skoro pa je sigurno da će u neko vreme, neka selekcija dočekati da proba plodove drveća koja su zasađena sa mnogo ljubavi, pažnje, poštovanja i sadardnje dva naroda.

 

https://visit-hofu.jp/

 

 

 

One Response

  1. Hofu citizens are increasingly excited to welcome the Serbian Ballet Ball team to pre-camp.

Comments are closed.