Aktuelnosti

IVANI KUP KAO MELEM NA RANU

Prvi trofej u Nemačkoj, nacionalni Kup igran u Manhajmu, osvojila je ekipa Drezdena. To je tim čiji dres nose Ivana Mrdak, već tri sezone i Milica Kubura, koja je ove sezone stigla u ovaj grad. Međutim u finalnom meču u ekipi pobenika bila je samo jedna od naših internacionalki. Na žalost Ivane Mrdak, ona je meč morala da posmatra, ne sa klupe ili tribina, već od kuće.

– Na tri dana pre utakmice lekari su mi otkrili tromb u levom ramenu, tako da nisam smela ni da putujem na utakmicu. Nije mi bilo lako da gledam pet dramatičnih setova, nekoliko spasenih meč lopti protivnika u četvrtom i petom setu. Na kraju sam se radovala, doduše daleko od njih, ali kao da sam bila tamo.

Lekarski pregledi su pokazali da je za sada Ivana Mrdak “daleko” od odbojke bar jedno mesec i po dana. Situacija nije ni malo naivna, ali ukoliko se bude pridržavala saveta doktora, možda bude na terenu do kraja sezone.

– Počela sam polako da se “krećem”, vozim za početak bicikl, a onda ćemo videti kako će se stanje odvijati. Bilo bi lepo da igramo za titulu, a i da mogu da pomognem da se osvoji.

Njene saigračice, ljudi iz kluba i navijači, učinili su da Ivanine “rane” brže zarastu na prvenstvenoj utakmici sa Minsterom, tačnije pre nje, organizovali su “reprizu” proslave na terenu gde joj je uručena zlatna medalja, pehar i buket cveća.

– Bilo je to prilično iznenađenje za mene, prilično emotivno, ali nekako sam izdržala. Šalu na stranu, hvala im što su mi učinili da imam osećaj kao da sam odigrala utakmicu i učestvovala u osvajanju Kupa Nemačke. Verujem samo da ću im se odužiti za taj gest. I Milici Kuburi, koja je na zajedničkoj fotografiji u Manhajmu držala moj dres.