Aktuelnosti

SLOBODAN KOVAČ: NISMO MI BELGIJA

Sve je išlo ka tome da se u borbi za polufinale Evropskog šampionata, iz dela takmičenja koje se održava u Antverpenu, sastanu Srbija i Belgija. Međutim, kada su svi očekivali pobedu, domaćin je kiksnuo, želje su otišle u nepovrat, a u četvrtfinalu će zaigrati Ukrajina. Sa druge strane, naš tim nije imao puno problema u duelu sa Česima, ako se izuzme prvi set pomenute utakmice koja je završena još jednom pobedom tima Slobodana Kovača.

– Još uvek se upoznajemo, pre neki dan smo “slavili” mesec dana zajedničkog rada. Mislim da ne mogu nikom ništa da zamerim, da momci daju sve od sebe, ali da ćemo sigurno igrati još bolje. Videlo se još jednom da selekcije koje nemaju šta da izgube, umeju mnogo neprijatnosti da naprave favoritima. Mi smo spasli neke neželjene situacije u prvom setu, a onda je kvalitet došao do izražaja. Što se čletvrtfinala tiče, i utakmice sa Ukrajinom… Jesu oni iznenadili i eliminisali iz daljeg takmičenja Belgiju, koju su svi videli u duelu sa nama, ali – mi nismo Belgija, mi smo Srbija.

Do tog meča, u utorak, naša selekcija je dobila slobodno u nedelju popodne i ponedeljak pre podne. Dovoljno vremena da se momci malo opusteda se još malo upozna Antverpen, ali i napune baterije za nastavak Evropskog šampionata,

– Osim pobeda koje grade dobru atmosferu, neophodne su i druge stvari, malo zajedničkog druženja, malo odmora. Videli smo da je bilo iznenađenja, poenuli snmo Belgijance, ali i Holanđani neće napuniti dvoraju protiv Poljske kako su planirali, već če se na toj utakmici umesto njih naći Nemci. Iznenađenja prate sva velika takmičenja, ali mi ne želimo da budemo njihov deo, već da i u natavku, kao i do sada, igramo i pobeđujemo – istakao je selektor Srbije.

TeloPAROVI ČETVRTFINALA

Srbija – Ukrajina

Francuska – Italija

 

Slovenija – Rusija

Poljska – Nemačka