Aktuelnosti

SVETSKI KUP (Ž) – TAKO BLIZU, A TAKO DALEKO

Samo na momente igra naše reprezentacije protiv Rusije u šestom kolu Svetskog kupa, ličila je na partije iz Hamamacua. Zbog toga je i usledio poraz koji je dosadašnje osmehe zamenio malo tužnim i ljutitim izrazima lica. Ruskinje jesu bile bolje, razigranije, koncentrisanije, u krajnju ruku i hrabrijepa su zasluženo osvojile sva tri boda, a srpskim reprezentativkama ostaje da brzo prebrode neuspeh i manje od 24 časa kasnije (pondeljak 07,00), poprave bodovni saldo u duelu sa Kamerunom.

Dok su servirale kako treba, imale su igru, stvarale velike probleme selekcioji kioja je u Japan došla sa najjačim sastavom. To je našim devojkama donelo izjednačenje (posle nešto lošijeg starta meča), a onda i prednost od 13:7. U tim momantima je sve funkcionisalo izuzetno dobrlo, velike glavobolje je rivalu stvarala Jelena Blagojević, Bianka Buša je bila najbolji asistent, Mina Popović takođe, pa se lošiji dan Ane Bjelice nije toliko osetio. A onda je sve krenulo u neželjenom pravcu, pa se od ogromnih šansi da povedu, možda i zabeleže četvrti trijumf u nizu, stiglo do poraza čak i bez utešnog boda, pošto su Gončarova, Parubec i naročito Koroleva zadale mnogo muka, a onda i završni udarac.

timeoutSerbiateam– Tada nam je stao servis, nešto slično kao na početku utakmice, ili smo ga grešili i ga samo ubacivali i dali tako priliku ruskom timu da se razigra i preko svojih srednjih napadača mnogo lakše napadaju. To je na kraju i odlučilo pobednika, jer smo u četvrtom setu pali u igri, zatvoriloi su nas blokom i zabeležile su zasluženu pobedu. Nema vremena da se razmišlja puno o ovom meču, već da devojke gledaju kako što pre da se vrate na stari kolosek. Poeni moraju da se osvajaju, kako protiv Rusije, tako i protiv Kameruna, niko ih neće pokloniti. Pobeda mora za se zaradi i zasluži, a svakako da smo veliki favoriti u narednom meču, ali ćemo temeljno proučiti igru protvnika kako bi isključili sva moguća iznenađenja – ocenio je Aleksandar Vladisavljev.

Kamerun je jedna od dve selekcije koja nema ni jednu pobedu, pa se sa razlogom očekuje da tako i ostane. Međutim, očekuje se i da se na lica srpskih odbojkašica vrati osmeh, da igra bude “lepršava”, da se na terenu zabavljaju uz odgovorno izvršavanje zadatih obaveza.

– Mogli smo dosta protiv Ruskinja, ali na kraju je to izostalo. Zato treba da se regenerišemo vrlo brzo i vratimo na stari put. Sve ove devojke zaslužuju da igraju za reprezentaciju, da dobijaju šansu, a probaćemo već protiv Kameruna i Koreje da popravimo utisak i zaigramo kao što je to bio slučaj u Hamamacuu. Meč sa Rusijom je definitivno odlučio taj treći set, gde smo prokockale prednost od nekoliko poena, gde nam je kasnije pala koncentracija, a one su se razigrale. Idemo dalje, ima još da se igra, biće još dobrih utakmica, sasvim sam sigurna – optimista je sjajna Jelena Blagojević.

Jedna loša utakmica ne znači da su srpske odbojkašice zaboravile da igraju. Već koliko u Tojami, u nastavku Svetskog kupa, biće one stare.

Statistika Srbija Rusija

 

REZULTATI

WC2019_logoPrvo kolo: SAD – Kenija 3:0, Rusija – Kamerun 3:0, Holandija – Argentina 3:0, Kina – Koreja 3:0, Srbija – Brazil 2:3, Japan – Dominikanska Republika 3:1.

Drugo kolo: Holandija – Kenija 3:0, Kina – Kamerun 3:0, Srbija – SAD 1:3, Dominikanska Republika – Koreja 3:1, Brazil – Argentina 3:0, Japan – Rusija 2:3.

Treće kolo: Srbija – Kenija 3:0, Dominikanska Republika – Kamerun 3:2, SAD – Argentina 3:1, Kina – Rusija 3:0, Brazil – Holandija 0:3, Japan – Koreja 1:3.

Četvrto kolo: Srbija – Argentina 3:1, Rusija – Koreja 3:0, SAD – Holandija 3:0, Kina – Dominikanska Republika 3:0, Brazil – Kenija 3:0, Japan – Kamerun 3:o.

Peto kolo: Srbija – Holandija 3:2, Rusija – Dominikanska Republika 3:2,  Argentina – Kenija 3:0, Kamerun – Koreja 0:3, SAD – Brazil 3:0, Japan – Kina 0:3.

Rezultati šestog kola: Koreja – Argentina 3:1, Dominikanska Republika – Kenija 3:0, Holandija – Kenija 3:0, Srbija – Rusija 1:3, Kina – Brazil 3:2, SAD – Japan 3:2.

TABELA

1. Kina                    6       6       0       17

2. SAD                    6       6       0       17

3. Rusija                 6       5       1       13

4. Holandija          6       4       2       13

5. Srbija                  6       3       3       9

6. Brazil                  6       3       3       9

7. D. Republika     6       3       3       9

8. Koreja                 6       3       3      9

9. Japan                  6       2       4       8

10. Argentina         6       1       5       3

11. Kamerun           5       0       5       1

12. Kenija                5       0      5       0