Aktuelnosti

SMENJEN NENAD GOLIJANIN

Skupstina Odbojkaškog saveza Srbije, smenila je Nenada Golijanina sa mesta predsednika. Nepoverenje mu je izglasalo 43 delegata, dva su bila uzdržana, a dva nisu glasala.

radno-teloImenovano je radno telo koje čine Vladimir Grbić, Bogdan Mamuzić i Petar Bogunović i oni imaju zadatak da u roku od najviše 60 dana zakažu Izbornu Skupstinu na kome bi trebalo da bude izabran novi predsednik OSS.

Podsećanja radi, Nenad Golijanin je na nedavnom 35 Kongresu FIVB bio uzdržan prilikom glasanja za prijem tzv. države Kosovo, što je okarakterisan kao potez “samovolje”, odnosno da se za tako nešto nije posavetovao ni sa kim, jer je trebalo da glasa jedino – protiv. Na sastanku Izvršnog odbora nije želeo da podnese ostavku, već je zakazana vanrena Skupština. Sam Golijanin je u uvodnoj reči objasnio svoj potez, svoj stav, kao i ono što je u OSS urađenu u prethodna 174 dana koliko je bio na njegovom čelu. Svoje mišljenje su potom izneli Bogdan Mamuzić, predsednik Predsedništva Udruženja odbojkaških klubova Prvih liga i Petar Bogunović, potpredsednik OS Vojvodine.

Kada se pristupilo glasanju, samo je potvrđeno ono što je bilo “u vazduhu” već dve nedelje, a to je nepoverenje Nenadu Golijaninu, odnosno njeghova smena sa mesta predsednika Odbojkaškog saveza Srbije.

giv

2 Responses

  1. Da li je stvarno mislio da moze da ostane?

Comments are closed.