Aktuelnosti

SP JUNIORKI: POLUFINALE NA VIDIKU

Lepe navike se ne menjaju, a tako funkcioniše ženska juniorska selekcija Srbije koja je posle dva trijumfa u grupi i trećeg službenim rezultatom, upisala i četvrtu „recku“ na Svetskom šampionatu koje se održava u belgijskom Kortrajku. Nova „žrtva“ bila je reprezentacija Poljske u meču koji je bio izuzetno neizvestan i posle koga je tim selektora Vladimira Vasovića na korak do plasmana u polufinale.

Srpske reprezentativke su u ovom meču pokazale zrelost i strpljenje i te dve „komponente“ su im donele veliku radost. Naime, kada su krajem drugog seta Poljakinje bile jako blizu izjednačenja, jer su vodile sa tri poena prednosti, plave nade su preokrenule rezultat. Sličan scenario se desio i u trećem, srećom i poslednjem setu, kada su zaostatak od dva poena „okrenule“ u konačan trijumf. Pored stabine igre u kojoj su čak četiri igračice imale dvocifren učinak (Savić, Kurtagić, Kockarević, Cvetković), mora se pomenuti i potez stručnog štaba da u bitnim trenucima u igru uvede Ticu koja je sa sedam poena dala ogroman učinak pobedi.

Računica je jasna. Ukoliko u drugom kolu polufinalne grupe srpski tim savlada Dominikansku Republiku, koju je već ubedljivo pobedila u grupi, skoro je sigurno da će se neći u borbi za medalje. neka se serija nastavi.

Statistika Srbija – Poljska