Aktuelnosti

SP KADETKINJA – POBEDA ZA KRAJ

Svoje prvo Svetsko prvenstvo, najbolje srpske kadetkinje pamtiće po pobedi. U poslednjem meču, koji je odlučivao o 13. mestu na planeti, bile su znatno ubedljivije od Kolumbije i slavile maksimalnim rezultatom.

Iako je igrano u podne po lokalnom vremenu, srpski tim je nastavio gde je stao u duelu sa Poljskom. Dobar servis, odlična igra u polju, sjajan napad, kvalitetan blok… Sve to je bilo i te kako vidljivo u prvom setu, gde je razlika stečena na početku samo rutinski održavana, potom u završnici drugog, gde su u bitnim momentima dodali gas, i polovinom trećeg kada su nekoliko poena zaostatka pretvorile u nekoliko poena prednosti, čime su nasmejane dočekale da padne poslednja lopta na teren.

-Ovo je bila naša poslednja utakmica u kadetskoj konkurenciji i drago mi je da smo je završili na ovakav način. Mogle smo možda i više, ali nedostajalo je u nekim situacijama više koncentracije, možda i sreće. Verujem da ćemo sve mi biti i u juniorskoj kategoriji gde ćemo pokušati da nadoknadimo ono što smo sada propustile – rekla je Isidora Rodić.

Na njene reči kao da se nadovezala Mila Kocić, najbolji libero Evropskog prventva koja je između dva velika takmičenja imala komplikovanu operaciju kolena i uspela da se oporavi.

-Želela bih da se zahvalim devojkama i kažem im da se ponosim njima. Takođe veliko hvala i za stručni štab sa kojim smo toliko radile i mnogo toga naučile. Za nas sve je ovo bio veliki događaj, nešto najlepše u dosadašnjoj karijeri, ogromno iskustvo iz kojeg ćemo sigurna sam, izaći bogatije.

I Rada Perović nije propustila priliku da se zahvali svima koji su u njen sportski život uneli mnogo pozitivnog.

-Bila je čast raditi sa svima, saigračicama i stručnim štabom. Lepo je kada se veliko takmičenje ipak završi pobedom. Mesto na kome smo okončali Svetsko prvenstvo je možda ispod očekivanja, ali biće prilike u juniorskoj konkurenciji da vratimo nekima ono što nam duguju.

Sledi povratak u Beograd (sreda kasno uveče), put od Santa Fea preko Rosarija, Lime, Pariza… Malo odmora, pa nove obaveze.

 

Statistika Serbia Colombia