Aktuelnosti

SP KADETKINJE – KONAČNO, I IGRA I REZULTAT

Da su protiv Japana i Koreje najbolje srpske kadetkinje odigrale na nivou duela sa Poljskom, drugog na Svetskom prvenstvu u Argentini, verovatno bi plasman bio daleko bolji. No, bilo kako bilo, srpka reprezentacija je prikazala odličnu igru, nadigrala rivala u svim segmentima, a broj poena u trećem i četvrtom periodu je upravo ona razlika kakva je bila u klasi na terenu. U poslednjem duelu (nedelja 17,00 časova), u borbi za 13. mesto na planeti, sastaće se sa Kolumbijom.

Mnogo toga je u meču sa Poljakinjama odlučio prvi set. U njemu je rival imao visoku prednost pred kraj (23:19, pa tri set lopte na 24:21), ali to kao da je vreme kada naš tim dobija dodatnu snagu. Dobar i precizan servis, kvalitetan blok, odlična igra u polju i sve se posle serije 5:0 okrenulo. Tada je bilo mnogo lakše, jer ko zna šta bi se desilo da je on pripao poljskoj selekciji koja je u nastavku ipak nadoknadila propušteno. Ulazak u igru Milice Milunović je u mnogome doprineo da se podigne nivo kako prijema servisa, tako i realizacije napada. Ona je bila skoro pa nerešiva enigma za protivnika i svakako može poneti epitet igrača utakmice.

-Konačno smo odigrali jednu utakmicu onako kako znamo. Sve je bilo u našim rukama i ovog puta nismo ponovili greške kao u grupnoj fazi kada su nas pobedile maksimalnim rezultatom. Nadam se da ćemo ovako odigrati protiv Kolumbije i da ćemo pobedom završiti učešće na našem prvom Svetskom prvenstvu.

Bilo bi stvarno lepo da plavi tim nastavi u istom ritmu, onom iz trećeg i četvrtog seta. Tada Polajkinje nisu znale odakle preti veća opsanost, da li su to blokovi Miljane Glušac, „Koreje“ Isidore Rodić, proigravanja Rade Perović, smečevi Sare Carić ili napadi sa „krajeva“ pomenute Milice Milunović i Jovane Mirosavljević, koja je uz Milu Kocić napravila veliki posao u prijemu servisa. I ostale devojke su dale doprinos ovoj pobedi koja je opet vratila osmehe na lica.

-Malo smo pale u drugom setu, ali smo brzo nadoknadile u nastavku, tačnije, odigrale smo još bolje. Svi elementi su funkcionisali, bile smo mnogo bolje od Poljske i zasluženo pobedile. Verujem da isto može da bude i u meču sa Kolumbijom, koju jesmo savladale pre nekoliko dana, ali ćemo maksimalno koncentrisano pristupiti toj utakmici – obećava Miljana Glušac.

Bilo bi stvarno lepo da prvo Svetsko prvenstvo ova generacija pamti bar po poslednja dva meča.

Statistika Serbia Poland