Aktuelnosti

SP KADETKINJA – PORAZ KAO LEKCIJA

Italija jeste vicešampion Evrope i sElekcija koja je nedavno osvojila EJOF više nego ubedljivo, a samim tim je bila veliki favorit u duelu sa našom selekcijom u drugom kolu na Svetskom prvenstvu. Ali, srpske kadetkinje su ih i te kako namučile u polufinalu Evropskog prvenstva, pa je zato bilo za očekivati da će derbi meč u C grupi biti upravo to. Međutim, Italijanke su igrale koliko je trebalo, ali sa druge strane nisu imale rivala raspoloženog za nadigravanje, pa je sve trajalo samo tri seta. Naše devojke bile su nekako bez želje, sa dosta straha koji je uzrokovao veliki broj nepreciznosti u napadu i grešaka u odbrani. Ni izmene koje je vršio Jovo Caković nisu donele željeni rezultat, nikako nije mogla da se nađe postava raspoložena da parira timu sa druge strane mreže. To su osetile reprezentativke Italije, skoro u jednom dahu odigrale meč, iskoristile priliku da dominiraju u svim elementima i na kraju zasluženo slave.

Ovaj poraz najboljim srpskim kadetkinjama može da bude od velike koristi, ukoliko ga shvate na pravi način, a vremena za to će imati jer je za njih nedelja slobodan dan, a duel sa Poljskom igraju u ponedeljak od 22,30 časova.

-Naša igra je bila daleko ispod očekivanja. Grešile smo puno za razliku od njih, koje su sve vreme bile koncentrisane. Žao mi je što je ovako ispalo, ali gledaćemo da ovaj meč što pre zaboravimo, a da se okrenemo onom koji sledi sa Poljskom. Verujem da ćemo slobodan dan iskoristiti da odradimo dobar trening i da ćemo sa mnogo više energije ući nastavak Svetskog prvenstva – iskrena je bila Dejana Lekić.

Kada se pogleda statistika, jasno se vidi da su svi „plusevi bili na strani Italije. Zaslužen trijum je došao kao logična posledica i igre i „brojki“.

-Verovali smo da čemo odigrati bolje, da ćemo osvojiti bar set, da će meč duže trajati, ali i ne da možemo da ih pobedimo. Čestitke za pobedu im pripadaju jer su nas nadvisili u svim elementima i mislim da su jedni od najozbiljnijih kandidata za zlatnu medalju. Očekivao sam naše bolje izdanje jer je to trebalo u neku ruku da bude priprema i za naredne mečeve. Očekuje nas najpre Poljska, koja je po kvalitetu „tu negde“, sa nama, a onda i Kolumbija, verujem da možemo da ih pobedimo tako što ćemo podići i nivo igre. Ovaj poraz ništa neće značiti loše ukoliko izvučemo pouke – ocenio je Jovo Caković, selektor srpske kadetske selekcije.

Statistika Srbija – Italija