Aktuelnosti

SP KADETKINJA – START ZA DESETKU

One koji su u Srbiji pratili rezultat meča prvog kola Svetskog prvenstva protiv Tajlanda, a ostali su budni dobrano iza ponoći, naše najbolje kadetkinje su častile maksimalnom pobedom. Ona je doduše mogla da bude i malo brža, ne ubedljivija, da nisu morale da zapnu iz petnih žila kako bi veliki zaostatak u drugom setu pretvorile u ogroman plus na kraju tog perioda.

Znalo se da Tajland igra odbojku koja ne odgovara evropskim selekcijama, jer su uporne, dobre u odbrani, sa mnogo kombinacija u npadu. Sa takvima treba biti strpljiv, a mlade Srpkinje su to bile upravo u pomenutom periodu. Svojim i sa par sudijskih nesigurnosti, „pogurale“ su protivnika do 9:17, pa 16:22, malo kasnije i 20:24, ali samo par minuta kasnije su imale set loptu. Prvu nisu realizovale, ali jesu treću. S obzirom da su prvi set dobile prilično ubedljivo, očekivao se posle svega brzi kraj. On se i desio, a ostaće zabeleženo da je između prvog i drugog tehničkog tajm – auta (a i kasnije), servirala samo Miljana Glušac. Prednost je rasla do konačnih 25:6, čime su devojke Jova Cakovića možda malo i zaplašile Italiju koja će im biti rival u drugom kolu (subota, 22,30).

Sve devojke koje su bile na terenu zaslužuju pohvale, a Jovana Mirosavljević je bila najraspoloženija za igru u napadu, dok su odbrambene zadatke zajednički uspešno podelile Mila Kocić i Anđelija Drašković, Dejani Lekić i Sari Carić kao da je trebalo malo više vremena da se zagreju, ali divoljno za dobar učinak, baš kao i pomenuta Miljana Glušac, ali i sigurna Isirora Rodić, a sve ih je „povezivala“ Rada Perović. Dobru epizodnu rolu imale su Barbara Batinić i Ana Mariaj Jonjev, koja je as servisom stavila tačku na ovaj susret, dok svoju šansu čekaju, dobiće je sigurno i iskoristiti, Milica Milunović i Veronika Đokić.

-Kvalitetniji smo od Tajlanda i zasluženo smo pobedili. Bilo je bitno strpljenje, a mi smo ga imali u dovoljnim količinama da preokrenemo rezultat u drugom setu, čime smo pokazali karakter i posle čega je sve bilo mnogo lakše. Skoro svaki poen je bio dug, one su se branile često i nemoguće, ali nisu mogli protiv naših raspoloženih napadača. Ovaj meč treba da zaboravimo, da se okrenemo narednim rivalima, odnosno pre svega Italiji, gde očekujem da, shodno tome da su oni svakako favoriti, mi odigramo tako da posle utakmice mi budemo pobednici, ma kako se rezultatski ona bude završila – rekao je Jovo Caković.

Prvi meč na svakom velikom takmičenju je težak, ali i vrlo bitan. Naše devojke su, može se reći, odlično počele Svetski šampionat u Argentini.

-Malo se jesmo mučile u tom drugom setu, pala nam je koncentracija posle jako dobrog prvog. Ali, možda su mnogi u dvorani mislili da ćemo ga izgubiti kada smo polako, pa sve brže počele da se vraćamo u utakmicu i na kraju smo trijumfovali maksimalnim rezultatom. Verujem da ćemo igrati još bolje u nastavku Svetskog prvenstva – ocenila je start Rada Perović.

Neka se ostvari sve  rečeno…

 

Statistika Serbia – Thailand