Aktuelnosti

SP KADETKINJA – SAME SEBE POBEDILE

Protiv rivala kakav je Poljska, najbolje srpske kadetkinje bi izašle lako na kraj u trećoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Argentini, da se „u igru“ nije umešao njihov najveći i najnezgodniji protivnik – one same. Protiv mnogih ovaj tim može, ali protiv sebe teško, jer da nisu imale tu „prepreku“ isped sebe, verovatno bi Poljakinje bile isprašene kao na Evropskom prvenstvu.

Dovoljan je samo pogled na broj poena i vidi se da su na konku protivnika samo sedam više. Kada se pogled usmeri ka broju grešaka, vidi se sedam u napadu i čak 15 na prijemu servisa protivnika. Šanse da se ovaj meč dobije su postojale, još kako. Dve set lopte u prvom delu meča (24:22), pa onda još jedna nešto kasnije, čak i kontra, ali i dva loše primljena servisa i jedna „čista“ lopta u autu koje su teško stečenu prednost brzo prepustile protivniku. Šta reći nod rugom i vođstvu od 15:10, kada se činilo da je srpska „mašina“ konačno proradila… Međutim, samo par minuta kasnije 17:20. Često se u ovakvim situacijama kaše da su se poeni teško osvajali, ali su se zato lako gubili. Još jedan u nizu primera je treći period, gde su Poljakinje vodile sa 20:16, naš tim je bio skoro pa prežaljen, ali „mic po mic“ 23:21 za plave kadetkinje, čista kontra, skoro bez bloka, čak i prolaz, ali su sudije videle „pec“ koji je i postojao. Od tada do kraja, naše devojke više nisu osvojile poen i sve je otišlo u nepovrat.

-Poljska je bila bolja i tu nema šta da se priča, osim da im se čestita na zasluženoj pobedi.igrli smo mnogo lošije nego što govori rezultat. Neke stvari koje vežbamo danima, nismo u stanju da sprovedemo jer izgleda da nemamo kvalitet. Nisam razočaran, a ne bih bio ni preterano srećan da smo pobedili, mene interesuje samo da podignemo nivo naše igre. Nemamo trenutno raspoloženog drugog primača, mada i prvi, kapiten Jovana Mirosavljević ne igra na svom nivou. Ni ona ni Sara Carić, devojke koje su igrale u postavi na juniorskom Svetskom prvenstvu, daleko su od onog što mogu. Malo su podigle nos i moraju da igraju za tim, da povedu ostale devojke. Čini mi se u nekim trenucima da ova selekcija nema karakter. Ostaje nam da ovaj meč zaboravilo, ali nadam se i da iz njega nešto naučimo. Mi jesmo imali šanse, ali smo u završnicama sva tri seta izgubili. Očekujem i nadam se, a i verujem, da ovaj tim može da igra bolje, svaka devojka bar za 10 odsto. Više nam nije bitna toliko ni utakmica protiv Kolumbije koliko ona u sredu, gde je „biti ili ne biti“, ostajemo među osam ili se borimo od 9. do 16. mesta – opširno je obrazložio Jovo Caković.

Duel sa Kolumbijom (utorak 22,30), poslednji u prvoj fazi takmičenja odlučiće o trečem mestu u grupi C, a posle njega će se znati i rival srpskog tima u osmini finala dan kasnije.

-Nismo uspeli da ispratimo nivo igre koji je imala Poljska. Nisu se predavale ni jednog momenta i čestitam im na tome. Nismo pokazale timski duh, ali verujem da ćemo sve to ispraviti na meču sa Kolumbijom. One će sigurno želeti da nas pobede, ali na nama je da popravimo bled utisam iz prva tri meča – iskrena je Jovana Mirosavljević.

Ostaje samo da se popravi utisak…

 

Statistika Serbia Poland